Cookies op de websites van Europeesche Verzekeringen

Wij gebruiken cookies om uw reis op onze website te verbeteren.

Schade melden

Wilt u melding maken van een schadegeval tijdens uw vakantie? Is uw bagage onderweg beschadigd of zoekgeraakt? Kijk hier hoe u uw schade kunt melden.

Kies hieronder op welke verzekering u schade wilt melden:

 

Reis / Annuleringsverzekering

Bootverzekering

Camperverzekering

Caravanverzekering

Fietsverzekering

Golfverzekering

Klassieke Motorverzekering

Motorverzekering

Oldtimerverzekering

Recreatiehuisverzekering

 

Staat uw verzekering er niet bij? Bel met de Europeesche, 020 - 651 52 53 (ma-vr, 8.30 tot 17.30 uur)

 

Hoe behandelen wij uw schadeclaim?

Als u schade heeft, dan kunt u uw schadeclaim naar ons sturen. Zorg ervoor dat u alle gevraagde informatie en documentatie naar ons stuurt. Zo kunnen wij uw claim sneller behandelen.

Wij behandelen uw schadeclaim, zodra wij deze hebben ontvangen. Als wij meer informatie van u nodig hebben, nemen wij contact met u op. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als het schadebedrag heel hoog is, schakelen wij een onafhankelijke expert in. Deze expert stelt de aard en de omvang van de schade vast.

Als u het niet eens bent met het oordeel van de expert, dan kunt u altijd zelf een tweede expert inschakelen. Zo’n tweede expert noemen we een contra-expert. Meer informatie hierover vindt u in de voorwaarden van uw verzekering. Bijvoorbeeld over wie de kosten van de contra-expert betaalt.

Heeft u recht op schadevergoeding, dan vergoeden wij de schade zo snel mogelijk.

Heeft u geen recht op schadevergoeding of alleen gedeeltelijk, dan wijzen wij uw schade (deels) af. U ontvangt hierover van ons een bericht.
Bent u het niet eens met onze afwijzing? Dan kunt u ons dit laten weten. In dat geval beoordelen wij uw schadeclaim opnieuw.

Vervolgens laten wij u weten of u alsnog een schadevergoeding krijgt, of dat wij bij ons standpunt blijven. Dit is ons definitieve standpunt.

Bent u niet tevreden met ons definitieve standpunt, dan kunt u bij ons een klacht indienen.