Doorlopende_reis

Verzekeringspas? Onze app is veel handiger!

Verzekeringsgegevens bij de hand | hulp binnen handbereik | locatie delen | actuele reisinformatie

Denk je dat het reisverzekeringspasje verplicht is mee te nemen op reis? Welnee! Het is alleen een hulpmiddel: op het pasje staat ons telefoonnummer. En ja, dat vinden wij ook nogal old-school. Veel beter is onze Hulp op Zak-app. Daarmee heb je nog veel meer info direct bij de hand. En het scheelt ook weer een pasje in je portemonnee!

Met de app Hulp op Zak kun je jouw reis niet alleen goed voorbereiden, maar ook tijdens je reis snel goede hulp krijgen. De functies van de app zijn helemaal afgestemd op reizigers en vooral op klanten van de Europeesche.

Alarmcentrale

Gaat er écht iets mis tijdens een reis en heb je de alarmcentrale nodig? In de app vind je de telefoonnummers van de alarmcentrales van alle Nederlandse verzekeringen. Als je een verzekering van de Europeesche hebt, kun je bovendien je verzekeringsgegevens vooraf invoeren. Je kan dan via de app direct online communiceren met de alarmcentrale en bijvoorbeeld foto’s en notities doorsturen van de schade en/of situatie. Hiermee kan de Europeesche je extra snel helpen.

Documenten en FAQ

In de app kun je scans van belangrijke documenten opslaan, zoals je tickets, verzekeringspapieren en paspoort. Je hebt dan altijd een kopie van die gegevens bij de hand. En als je in een lastige situatie komt, bijvoorbeeld door diefstal van je bagage of paspoort, lees je in de FAQ (veel gestelde vragen) wat je moet doen. De meeste situaties staan hierin beschreven. Bovendien lees je wat je nodig hebt om later de schade te kunnen claimen bij je verzekering.

Handig: deel je locatie

Met de functie ‘locatie delen’ helpt de app je in lastige situaties. Je kunt jouw exacte coördinaten via de app sturen. Fijn voor als je bijvoorbeeld verdwaald bent. Of wanneer je de thuisblijvers jouw locatie wilt laten weten. Natuurlijk kun je de functie ook gebruiken om je medereiziger te laten weten in welke kroeg je zit!

Deze functie werkt zonder dataverbinding. De app stuurt je coördinaten per sms naar de thuisblijver of medereiziger. Die ziet in Google Maps jouw exacte locatie.

Je kunt je sms aanvullen met een bericht, zoals ‘Ik heb hulp nodig’ of ‘Ontmoet me hier’. Handig als je samen reist en elkaar kwijt bent. Nog handiger als je alleen reist en hulp nodig hebt.

Bestemmingsinformatie en reisadviezen

Hulp op Zak geeft je tot slot belangrijke informatie over je bestemming. Denk aan benodigde vaccinaties, de contactgegevens van ambassades en consulaten, maar ook aan real-time reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Kortom, Hulp op Zak biedt je precies dát: hulp op zak. De app is gratis en zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Download Hulp op Zak hier:

Verkrijgbaar in de Apple App store Verkrijgbaar in de Google Play Store