Faillissement  Thomas Cook

Allrisk verzekeren op een bestemming met code oranje

30 mei 2017

Met de Allrisk Annuleringsverzekering kun je annuleren om een reden die voor jou belangrijk is. Maar let op: deze verzekering stelt wel een paar voorwaarden aan het annuleren. In een gebied met een 'code oranje' reisadvies, zoals Tunesië en delen van Egypte, is bijvoorbeeld geen dekking voor de reden ‘onveilige situatie’. Lees hier waarom niet.

De Allrisk Annuleringsverzekering biedt extra zekerheid wanneer je een reis boekt. Je krijgt 100% van de annuleringskosten vergoed als je om een standaard reden annuleert, zoals het overlijden van een grootouder. Wil je annuleren om een andere reden die voor jou persoonlijk belangrijk is? Dan krijg je 75% van de annuleringskosten vergoed.

Voorwaarden voor annulering wegens veiligheid

Maar let op: de Allrisk Annuleringsverzekering stelt wel een paar voorwaarden aan het annuleren. Zo moet de reden van annulering ‘onvoorzien’ zijn en ‘buiten je schuld’. Deze voorwaarden leggen we uit aan de hand van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

  • Momenteel geldt er een ‘code oranje’ reisadvies voor Tunesië. Na het boeken van een reis verslechtert de situatie naar code rood. Of je vindt code oranje toch onverantwoord.. Dit is voor jou de reden voor annulering. Heb je dan dekking met een allrisk verzekering?

    ‘Code oranje’ betekent dat wordt aangeraden alleen noodzakelijke reizen te maken naar deze gebieden. Een vakantie naar dit gebied is niet noodzakelijk. Wanneer de situatie verergert in deze omgeving en dus code rood wordt, is dat niet onvoorzien. Want er was al een onveilige situatie. Er is geen dekking op de Allrisk Annuleringsverzekering.
     

  • Momenteel geldt er een ‘code geel’ reisadvies voor de regio in Turkije waar je op vakantie wilt. Na de boeking verslechtert de situatie naar code oranje. Dit is voor jou de reden voor annulering. Heb je dan dekking met je Allrisk Annuleringsverzekering?

    ‘Code geel’ betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s in dit gebied’. Een vakantie naar dit gebied is verantwoord zolang er wordt opgelet. Wanneer na het boeken de situatie verslechtert en het op die bestemming code oranje wordt, is dat onvoorzien. De locatie was goed begaanbaar maar is nu onveilig. Er is wel dekking op de Allrisk Annuleringsverzekering, tenzij het calamiteitenfonds dekking biedt.

Let op: er is in elk geval geen dekking als je een standaard Annuleringsverzekering hebt afgesloten. Neem altijd contact op met de reisorganisatie. Het is heel goed mogelijk dat zij meewerken aan het kosteloos wijzigen van je reis naar andere bestemming. Misschien werken ze zelfs mee aan het kosteloos annuleren van je reis.

Kortom

Een Allrisk Annuleringsverzekering neemt veel zorgen weg wanneer een reis niet door kan gaan vanwege redenen die voor jou belangrijk zijn. Maar er geldt alleen dekking als de gebeurtenis onvoorzien is. Reizen naar een gebied met ‘code oranje’ brengt risico’s met zich mee die niet onvoorzien zijn. Dan geldt er dus geen dekking, ook al heb je een Allrisk Annuleringsverzekering. Europeesche Verzekeringen raadt het, net als het ministerie van Buitenlandse Zaken, af om naar deze gebieden te reizen.

Benieuwd naar de reisadviezen die zijn afgegeven door het Ministrerie van Buitenlandse Zaken? Je vindt ze hier!