Doorlopende_reis

Aswolk Lombok en Bali

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen

04 november 2015

Veelgestelde vragen in verband met de aswolk in Indonesië

Op het eiland Lombok is vulkaan Rinjani uitgebarsten, wat gepaard gaat met een grote aswolk en aardschokken. Vanwege de aswolk is luchtverkeer van en naar Bali en Lombok stil komen te liggen en zijn reeds 700 vluchten geschrapt. Er wordt momenteel geen gevaar voor omwonenden gemeld. Luchtverkeer rond Bali ondervond in juli dit jaar al ernstige hinder door de uitbarsting van een andere vulkaan in het gebied, Mount Raung.

Bent u op reis in Indonesië of reist u daar binnenkort naartoe? Dan heeft u wellicht vragen. Antwoord op veelgestelde vragen leest u hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur of met onze Klantenservice: 020 - 651 52 53.

Annuleringsverzekering

Ik heb een reis geboekt naar Bali, maar deze kan door de aswolk niet doorgaan. Vergoedt mijn annuleringsverzekering de reis?
De standaard annuleringsverzekering dekt deze schade niet. Wanneer u een pakketreis heeft geboekt dan biedt uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij een alternatief. Neem daarom eerst contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij..

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten bij de Europeesche? En heeft u geen recht op vergoeding door uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Ik heb geen pakketreis, maar heb zelf mijn reis geboekt. Mijn vlucht en accommodatie heb ik zelf los geboekt. De vlucht valt uit. Wat vergoedt mijn annuleringsverzekering?
Gaat uw vlucht als gevolg van de aswolk niet door? En heeft u de dekking Samengestelde Reis? Dan vergoedt uw annuleringsverzekering de niet-gebruikte onderdelen. In dit geval wordt dus uw accommodatie vergoed. De vlucht die uitvalt wordt niet vergoed. Of u de dekking Samengestelde Reis heeft, staat vermeld in de voorwaarden.

Ik ben met vertraging op mijn vakantiebestemming aangekomen. Krijg ik hiervoor een vergoeding van de annuleringsverzekering?
Wanneer u een oudere annuleringsverzekering heeft, kan deze een vergoeding voor vertreksvertraging bieden. In dat geval staat ‘Vertreksvertraging’ vermeld in de verzekeringsvoorwaarden. U heeft dan alleen recht op een vergoeding wanneer u meer dan acht uur vertraging heeft, tot een maximum van drie ongebruikte vakantiedagen.

Reisverzekering

Door de aswolk heb ik tijdens mijn reis extra reis- en verblijfkosten moeten maken. Krijg ik deze vergoed van mijn reisverzekering?
Moet u tijdens de reis als gevolg van de aswolk extra reis- of verblijfkosten maken, dan worden die kosten tot maximaal € 450,- vergoed.

Door de aswolk kan ik niet naar Nederland terug. Ik moet noodgedwongen langer in Indonesië blijven. Krijg ik de extra kosten die ik moet maken vergoed?
De reisverzekering biedt een vergoeding voor extra reis-, verblijf- en telefoonkosten die u moet maken voor zover die niet al door uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij worden vergoed. Neem voordat u kosten maakt altijd contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 65 15 777, of laat iemand dit voor u doen.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door de aswolk langer Indonesië moet blijven dan gepland?
Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.