Doorlopende_reis

Basis, Comfort of Optimaal

De verschillen uitgelegd

19 april 2017

Onze reisverzekering kent 3 verschillende dekkingsniveaus: Basis, Comfort en Optimaal.  Welke je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor personenhulp en een vergoeding van onvoorziene kosten. Dus als je eerder terugkeert om een verzekerde reden of noodgedwongen langer moet blijven door ziekenhuisopname, krijg je de kosten daarvoor vergoed.

Maar welke dekking is voor jou de beste keuze? Dat hangt af van de vergoeding die je wilt krijgen mocht er iets misgaan op vakantie.  

Basis

Voor de Basis-reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van de Europeesche Hulplijn, die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage raakt kwijt, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding.

Comfort

Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal

Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt je bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de bagage wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

Bij een Kortlopende Reisverzekering is het premieverschil tussen Comfort en Optimaal slechts €0,20 bij Europadekking en €0,30 bij Werelddekking. Dus voor een toeslag van maximaal € 0,30 per dag kun je profiteren van de voordelen van de Optimaal reisverzekering:

  • Een bagagedekking van maar liefst €5.000 p.p. (bij Comfort €3.000)
  • iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software) verzekerd tot €2.500 per persoon (bij Comfort €1.500)
  • Mobiele telefoons tot €500 per persoon (bij Comfort €300)
  • Géén eigen risico (bij Comfort €50)
  • Maar liefst 2 jaar nieuwwaardedekking op je bagage

Ga je overwinteren in een zonnig land of een halfjaar in het buitenland stagelopen voor een voltijdstudie? Kies dan voor onze Doorlopende Verzekering voor Reizen met Optimaaldekking.  Met deze verzekering ben je maar liefst 180 dagen aaneengesloten wereldwijd verzekerd.

Wil je meer hulp bij het kiezen van de juiste dekking? Download dan hier de brochure Kortlopende Reisverzekering of de brochure Doorlopende Verzekering voor Reizen