Bosbranden in British Columbia, Canada

Meest gestelde vragen

12 juli 2017

In de Canadese provincie British Columbia zijn heftige bosbranden gaande.

Heeft u vragen, wilt u uw reis annuleren of eerder naar huis? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Misschien bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ben u al op reis en heeft u extra kosten in verband met de bosbrand in British Columbia, Canada? Dan komt u misschien in aanmerking voor een vergoeding van het Calamiteitenfonds. Op de website van het Calamiteitenfonds ziet u welke reisorganisaties zijn aangesloten en of u een beroep kunt doen op het fonds.

Voor reizen met een boekingsdatum of vertrekdatum vanaf 8 juli 2017 geldt dat u verondersteld wordt bekend te zijn met (de gevolgen van) de bosbranden in British Columbia. En dat de natuurramp geen onverwachte en onvoorziene gebeurtenis meer is.

Annuleringsverzekering

Ik wil mijn toekomstige reis annuleren en ik heb een standaard annuleringsdekking

Wilt u uw reis annuleren en heeft u een standaard annuleringsdekking (dus niet Allrisk)? Dan worden de kosten van het annuleren niet vergoed.

Ik wil mijn toekomstige reis annuleren en ik heb een Allrisk Annuleringsdekking

Wilt u uw reis annuleren en heeft u Allrisk annuleringsdekking? Dan vallen de kosten van uw annulering onder de dekking van uw verzekering. Wij vergoeden in dat geval 75% van de kosten. Dit geldt ook als u zelf een complete reis hebt samengesteld.

Voorwaarde is wel er sprake moet zijn van een onverwachte en onvoorziene gebeurtenis. Dus de reis moet geboekt zijn voor 8 juli en de verzekering moet ook voor deze datum gesloten zijn.

Ik ben op reis, maar kan vanwege de natuurramp niets ondernemen. Kan ik nu een deel van mijn reissom terugkrijgen?

Nee, dat kan niet. De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor het niet kunnen uitvoeren van activiteiten door natuurrampen.

Ik heb zelf een complete reis samengesteld. En ik moet reisonderdelen annuleren of wijzigen door de gebeurtenissen in het land van de natuurramp.

Valt één van de onderdelen van uw samengestelde reis uit? Dan bent u verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen.

U kunt er ook voor kiezen om de reis of het verblijf in een aangepaste vorm voort te zetten. In dat geval vergoeden wij de noodzakelijke reis- en verblijfskosten. Dat doen we tot maximaal het bedrag van de annuleringskosten van de overige uitvallende onderdelen.

Dit geldt alleen voor onze nieuwe voorwaarden of als de rubriek “samengestelde reizen” extra is meeverzekerd. Raadpleeg uw voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.

Ik ben op reis en ik wil mijn reis afbreken (eerder terug naar huis) vanwege de natuurramp.

Wilt u uw reis afbreken?  Dan is dit niet verzekerd op een reisverzekering met standaard annuleringsdekking. Het maakt daarbij niet uit of u een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering heeft.

De kosten van afbreken worden alleen vergoed als u op uw reisverzekering de Allrisk annuleringsdekking heeft meeverzekerd. Wij vergoeden in dat geval 75% van de reissom per dag.

Reisverzekering

Ik heb extra reis- en/of verblijfkosten door een natuurramp waardoor ik mijn terugreisdatum heb overschreden. Biedt mijn reisverzekering hiervoor een vergoeding?

Wij vergoeden extra gemaakte en noodzakelijke reis en/of verblijfkosten, alleen als uw vervoerder of luchtvaartmaatschappij u geen alternatief aanbiedt. Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. 

Ik heb extra kosten gemaakt als gevolg van een natuurramp tijdens mijn reis. Worden deze vergoed?

Dan vergoeden wij €450,- voor de gemaakte kosten. Deze kosten moeten redelijk zijn en aantoonbaar. Dit geldt alleen voor onze nieuwe voorwaarden. Raadpleeg uw voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de natuurramp. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Telefoonkosten die u maakt om in contact te komen met de Europeesche Hulplijn worden op basis van uw reisverzekering vergoed. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Ik heb schade aan mijn bagage of ik ben spullen kwijtgeraakt door de natuurramp. Biedt mijn reisverzekering hiervoor een vergoeding?

U kunt een vergoeding krijgen voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleding en reisdocumenten. De maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen.

Ik kan door de natuurramp niet meer in mijn huisje, appartement of hotel. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Ja. Als u niet meer in uw huisje, appartement, tent of hotel kunt verblijven bieden wij een vergoeding voor de extra verblijfkosten tot maximaal € 450,-. U moet wel kunnen aantonen dat deze kosten noodzakelijk waren. Deze dekking geldt alleen voor onze nieuwe voorwaarden.

Raadpleeg daarom uw voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.