Bosbranden Griekenland en Zweden

Meest gestelde vragen

24 juli 2018

Op dit moment woeden er bosbranden in het noorden en zuiden van Europa, namelijk op diverse plekken in Griekenland en Zweden. Het is mogelijk dat Nederlandse vakantiegangers hierdoor worden getroffen. Heeft u vragen over de dekking op uw reis- of annuleringsverzekering als gevolg van de bosbranden? Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Heeft u vragen over uw reis of verblijf? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Misschien bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Annuleringsverzekering

Mijn reisbestemming is getroffen door bosbranden. Daarom wil ik liever niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn Annuleringsverzekering?

De Annuleringsverzekering biedt helaas geen dekking als u de reis annuleert vanwege dergelijke omstandigheden ter plaatse. Bosbranden vallen niet binnen de dekking.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Ik kan door de bosbranden mijn reisbestemming niet bereiken. Om die reden moet ik mijn reis annuleren. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?

De annuleringsverzekering biedt geen dekking wanneer u de reis annuleert vanwege omstandigheden ter plaatse.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten.

Ik ben met de auto op reis gegaan. Door de bosbranden heb ik mijn reisbestemming later bereikt dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?

Nee. De annuleringsverzekering dekt geen vertraging die u oploopt tijdens een reis met eigen vervoer.

Mijn vakantieadres ligt in het gebied van de bosbranden. Daarom wil ik de rest van mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

Heeft u een Standaard Annuleringsverzekering? Dan kunt u deze kosten kunt u niet op de annuleringsverzekering claimen. Annuleringen en afbrekingen als gevolg van angstige omstandigheden ter plaatse kunt u met de verhuurder of uw reisorganisatie bespreken.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw Annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt, tot het verzekerde bedrag, een vergoeding van 75% van de annuleringskosten of afbrekingskosten.

Reisverzekering

Ik ben op reis en ik wil mijn reis afbreken (eerder terug naar huis) vanwege de bosbrand.

Het is te begrijpen dat u uw reis wilt afbreken vanwege de bosbranden. Dit is echter niet verzekerd op een reisverzekering. De kosten van afbreken worden alleen vergoed als u op uw Doorlopende Reisverzekering de Allrisk annuleringsdekking heeft meeverzekerd. Wij vergoeden in dat geval 75% van de reissom per niet genoten reisdag.

Door de bosbranden ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?

Het is erg vervelend als uw spullen beschadigd raken. U kunt een vergoeding krijgen voor beschadigde en verloren bagage, inclusief kleren en reisdocumenten. De hoogte van de maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die u heeft afgesloten.

Ik kan niet meer in mijn geboekte huisje, appartement, stacaravan of hotel door de bosbranden. Krijg ik via mijn reisverzekering een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Misschien heeft u recht op een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die u moet maken door de bosbrand. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten verzekering. Raadpleeg daarom de voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft.