Extreem winterweer in Europa en de VS

Welke situaties worden gedekt op de Reis- en Annuleringsverzekering?

31 januari 2018

Koning Winter houdt volop huis. Toeristen in de VS hebben te maken met extreme kou en in de alpen is sprake van extreme sneeuwval. Dit kan voor vakantiegangers vervelende gevolgen hebben. De bestemming kan niet worden bereikt of je komt er niet meer weg. Of je zit noodgedwongen binnen en geplande activiteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkig ben je voor een deel van deze kosten verzekerd bij de Europeesche.

Naar de bestemming toe

Stel dat het vakantiehuisje niet bereikbaar is vanwege een ingesneeuwd dorp. Dan wordt het volgende vergoed op de recente Annuleringsverzekeringen.

Standaard Annuleringsverzekering

In het geval dat de verhuurder van het huisje jullie huurafspraak annuleert, dan moet hij het eventueel betaalde bedrag terugbetalen. De overige kosten, zoals de vlucht en huurauto zijn verzekerd op de dekking 'Samengestelde Reis' op de Annuleringsverzekering. Hiermee ben je verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de overige onderdelen. In het geval van een gecanceld huisje krijgt men de annuleringskosten van bijvoorbeeld de vlucht en de huurauto vergoed.

De dekking Samengestelde Reis is standaard meeverzekerd op ons nieuwste product. Bij doorlopende polissen voor 2014 was deze rubriek nog een optionele dekking.

Allrisk Annuleringsverzekering

Met een allrisk annuleringsverzekering mag je je reis annuleren of vroegtijdig afbreken om een aantoonbare reden die voor jou belangrijk is. De reden voor annulering moet onvoorzien en buiten uw schuld zijn. Wij vergoeden 75% van de annuleringskosten of van de afbrekingsvergoeding.

Tijdens de vakantie

Stel dat door je door lawinegevaar je huisje moet verlaten. Dan moet je extra kosten maken om op een andere locatie te overnachten. Of je kunt je locatie nog niet bereiken door hevige sneeuwval en moet extra overnachtingskosten maken. Deze extra onvoorziene kosten voor reis en verblijf worden vergoed tot een bedrag van € 450 (op ons meest recente reisproduct).

Terugreis naar huis

Stel dat door extreme weersomstandigheden de geplande terugreis niet mogelijk is. Dan vergoeden wij op de Reisverzekering ook de noodzakelijke extra reis- en verblijfkosten voor de kostprijs.

Niet ondernomen activiteiten

Stel dat je geplande activiteiten niet kunt ondernemen door slecht weer. Dat wordt niet vergoed. Bijvoorbeeld bij wintersport worden de kosten van skipassen, skilessen en gehuurde ski-uituitrusting alleen vergoed als daar door een ongeval of voortijdige terugkeer (om een verzekerde reden) geen gebruik van gemaakt kan worden. Als je door slecht weer dus niet kunt skiën, vergoeden wij de ongebruikte dagen van de skipas, lessen en materialen niet.

Schade aan eigendommen

Stel dat er schade is ontstaan aan je spullen als gevolg van slecht weer. Dan is dit verzekerd. Dit geldt ook voor wintersport als men de dekkingen ‘Bagage’ en ‘Skiën en Snowboarden’ heeft.

In het algemeen

Krijg je op vakantie temaken met extreem weer? Let dan goed op en luister naar de waarschuwingen van de lokale overheid. Zij hebben meer informatie over de ontwikkelingen van het weer, kennen het gebied en begrijpen de gevolgen. 

Belangrijk bij het indienen van schadeclaims: wie bewust een verbod of waarschuwing negeert is niet verzekerd. Bovendien is er geen dekking als je gaat skiën of snowboarden bij lawinecode 3 of hoger.