Fietstelweek start 16 september

Fietsers opgelet!

01 september 2015

Fietsers opgelet! 

Nederland is het fietsland bij uitstek. Massaal verplaatsen we ons per stalen ros door het verkeer, voor werk en privé. Om ervoor te zorgen dat fietsen prettig en veilig blijft, zet de Fietsersbond zich in voor verbeteringen. De aanpak van onveilige kruispunten bijvoorbeeld, of de aanleg van meer fietspaden. Omdat er weinig bekend is  over het verplaatsingsgedrag van fietsers, vindt in september de Nationale FietsTelweek plaats. Europeesche Verzekeringen juicht dit initiatief toe en nodigt fietsliefhebbers uit om mee te doen.

FietsTelweek: 16-22 september
Op 16 september start de Eerste Nationale FietsTelweek (www.nationalefietstelweek.nl), georganiseerd door de Fietsersbond, Keypoint, Mobidot, NHTV en Beaumont. In die week worden via GPS de fietsbewegingen geregistreerd van alle fietsers die zich hebben aangemeld. Zo wordt duidelijk welke routes fietsers vooral gebruiken, welke kruispunten druk zijn en op welke tijden het fietsverkeer toe- en afneemt. Dit levert een schat aan informatie op die helpt om weloverwogen besluiten te nemen over fietsbeleid.

Doe mee en win
Fietsers kunnen deelnemen aan de FietsTelweek door een app te downloaden. Deze FietsTelweek-app gaat vanzelf aan op 16 september en zal dan t/m 22 september hun fietsbewegingen registreren. Onder alle deelnemers worden 20 gloednieuwe Batavus fietsen verloot. Je kunt als winnaar zelf kiezen uit maar liefst 6 verschillende fietsen. Voor ieder wat wils.

Download App de Fiets! voor iPhone

Download App de Fiets! voor Android