Goed voorbereid op reis met MyTravelPlanner.nl

13 juli 2015

Eindelijk is er een website die reizigers helpt met alle belangrijke voorbereidingen van hun reis: MyTravelPlanner.nl. Waar moet ik op letten in mijn reisland? Heb ik een visum nodig? Zal ik vooraf geld wisselen? Deze en andere belangrijke vragen worden op deze website beantwoord. MyTravelPlanner is het resultaat van een samenwerking tussen onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, Douane, CIBT Visas, GWK Travelex en Europeesche Verzekeringen.

Reizigers die de website bezoeken, krijgen binnen enkele seconden een volledig overzicht van de meest belangrijke aandachtspunten voor hun bestemming. Hiervoor hoeven zij alleen vijf korte vragen te beantwoorden over het land waar zij naartoe gaan, het doel, hun gezelschap, activiteiten en vertrekdatum.

Persoonlijke to-do lijst

De grootste waarde zit niet alleen in het tonen van het meest actuele en persoonlijk advies, maar juist ook in de hulp bij de uitvoering. De reiziger stelt op basis van de adviezen zijn of haar persoonlijke to-do lijst samen en kan deze vervolgens bewaren. MyTravelPlanner.nl helpt de reiziger vervolgens door het hele proces van plannen en uitvoeren. Ook verstuurt MyTravelPlanner.nl herinneringen als de tijd dringt om bijvoorbeeld de vaccinaties te gaan halen of het visum aan te vragen.

Zorgplicht

‘Dat het nog niet bestaat!’ was de meest gehoorde reactie tijdens de voorbereidingen, vertellen oprichters Erik Liet en Danny van der Harst. Het idee kwam in een stroomversnelling toen bleek dat niet alleen de eerder genoemde partners enthousiast raakten over het concept, maar ook reisondernemingen en bedrijven positief reageerden op de toepassing. “Voor reisondernemingen en werkgevers die werknemers op zakenreis sturen is de tool het ideale verlengstuk van hun dienstverlening en zorgplicht”, zegt Van der Harst.

Liefhebbers

Als Europeesche Verzekeringen waren wij direct enthousiast over dit initiatief. Wij zijn zelf ook liefhebbers van reizen en dragen er zorg voor dat onze verzekeringen blijven aansluiten bij de behoeften van reizigers. Met MyTravelPlanner.nl dragen we bij aan een van onze belangrijkste doelen: mensen onbezorgd van hun reis laten genieten.