10 juli 2018

Wij werken al enige tijd aan een oplossing voor een nieuw Italië-certificaat. Er is inmiddels een contract met Italiaanse verzekeraar. Wij wachten nu nog de afhandeling van administratieve formaliteiten. Dat kan nog enkele weken duren. Dan kunnen we de officiële Italië-certificaten weer verstrekken.

Heeft uw klant nu al een certificaat nodig? Gebruik dan ons tijdelijke Italië-certificaat. Hierop is géén Italiaanse verzekeraar vermeld, het voldoet dus niet volledig aan de Italiaanse wet. Toch hebben onze klanten hiermee wel een bewijs in het Italiaans dat ze goed verzekerd zijn, tegen de vereiste aansprakelijkheidslimieten. We verwachten dat dit certificaat in de praktijk voldoende is.

Ondervindt een klant ondanks het tijdelijke certificaat toch problemen? Dan bieden we in overleg met hem en u een oplossing, bijvoorbeeld een vergoeding van een opgelegde boete. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Acceptatie.

Zodra het officiële Italië certificaat beschikbaar is, vindt u het op ons Extranet. Wij informeren u uiteraard hierover.