Bootverzekering

KNRM Helpt!

Goed voorbereid het water op

18 mei 2015

KNRM Helpt!

Staat er veel wind? Hoe hoog zijn de golven? Dat is het eerste waar enthousiaste watersporters ’s ochtends aan denken. Met de KNRM Helpt-app weten zij meteen of ze het water op kunnen of niet. Bovendien biedt deze app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tips en toepassingen voor een veilige dag op de golven. Wij bevelen hem dan ook van harte aan.

KNRM Helpt-app
Met de KNRM Helpt-app gaan watersporters goed voorbereid het water op. Hiermee checken zij eenvoudig de weersomstandigheden, de golfhoogte en het getij. Ook kunnen ze van tevoren checklists doorlopen, een vaarplan maken of zichzelf volgen op de nautische kaart. En hebben ze onverhoopt hulp nodig, dan bevindt de KNRM Alarmcentrale zich direct onder de knop. Wie geen marifoon heeft, kan via de app rechtstreeks telefonisch contact maken met de Kustwacht. In dat geval wordt de positie meteen doorgegeven en kunnen hulpverleners snel ter plaatse zijn. De KNRM Helpt-app is verkrijgbaar in de App store en Play store.

Europeesche Verzekeringen steunt het gebruik van de nieuwe app
De Europeesche steunt het gebruik van de KNRM-app, omdat wij watersporters willen stimuleren om bij nood de KNRM in te schakelen. De KNRM is een hulpverleningsorganisatie met betrokken vrijwilligers die met 45 reddingstations snel ter plaatse kunnen zijn. Bovendien zitten er allerlei functionaliteiten in de app die veiligheid op het water stimuleren. Als verzekeraar èn liefhebber van watersport steunen wij graag goede initiatieven voor de preventie van ongevallen en schade. Zo kunnen we voor onze klanten de premie laag houden. Daarom brengen wij deze app de komende maanden onder de aandacht bij onze relaties en consumenten.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de KNRM Helpt-app? Kijk dan op www.knrm.nl/helpt.