Koop een ski-slot en profiteer van 20% korting

Safeman ski-slot met 20% korting

03 februari 2020

Er worden in de Alpen met grote regelmaat ski’s en snowboards gestolen. Georganiseerde criminele organisaties en "eenlingen" gaan gericht te werk en ontvreemden met name het duurdere materiaal. Europeesche Verzekeringen helpt wintersporters door ski-sloten met korting aan te bieden.

Jaarlijks worden er nog steeds vele honderden ski's gestolen tijdens het wintersportseizoen. Dieven gaan zeer gericht te werk en weten exact welk materiaal van waarde is. Je ski's zoveel mogelijk in het zicht houden is dus essentieel. In de paraktijk is dat niet altijd even eenvoudig. Met name tijdens de lunch of tijdens het drinken van een kop koffie verlies je de spullen soms tijdelijk uit het oog. Een ski-slot maakt het voor dieven een stuk minder aantrekkelijk, zeker als je de ski's vast kunt zetten aan een boom of paal.

Ben je verzekerd voor gestolen ski’s?

Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste dekkingen afsluit op je verzekering: Skiën en Snowboarden en Bagage. Ten tweede moeten ski’s ‘op slot’ staan. Bijvoorbeeld in een locker die je vindt onderaan en bovenaan grote liften. Je kunt ook zelf een ski-slot meenemen.

Om de kans op diefstal te verkleinen, kun je je ski’s ook los van elkaar wegzetten tijdens de lunch of het après-skiën. Maar let op: deze voorzorgsmaatregel vinden wij onvoldoende. Je ski’s zijn dan niet verzekerd voor diefstal.

Ski’s gestolen? Doe altijd aangifte

Als je gestolen ski’s wilt claimen op je reisverzekering, dan heb je altijd een bewijs van aangifte nodig. In het proces-verbaal staat of de ski’s ‘op slot’ stonden. Ook staat erin waar en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Bij diefstal vanuit het hotel, appartement of een speciale locker, moet óók aangifte bij de desbetreffende verantwoordelijke eigenaar worden gedaan. Dit geldt ook voor huurski’s. Bij huurski's betaal je vaak een eigen risico wanneer de ski's gestolen zijn. Bij diefstal van gehuurde ski’s moet er ook een verklaring/nota van de verhuurder overgelegd worden.

Actie: een klein en lichtgewicht ski-slot met korting

In samenwerking met Safeman bieden wij ski-sloten aan met 20% korting! De sloten zijn geschikt voor zowel ski’s als snowboards. Normaal kost zo’n ski-slot € 21,95. Maar klanten van de Europeesche betalen slechts € 17,55. Gebruik hiervoor de kortingscode ‘Europeesche20’.