Koptelefoon in opmars in top 10 bagageschades

11 september 2015

Nu de meeste vakantiegangers inmiddels weer thuis zijn, heeft Europeesche Verzekeringen een overzicht samengesteld van de meest gemelde bagageschades. De smartphone staat daarin op de eerste plaats. Daarnaast zag de Europeesche door de financiële crisis in Griekenland een toename van claims op de Allrisk Annuleringsverzekering.

              

Veel iPhones en tablets geclaimd

De Europeesche bemerkt dit jaar weer een stijging van het aantal beschadigde of gestolen smartphones. De iPhone heeft daarin het grootste aandeel. De smartphone wordt in toenemende mate ook op vakantie intensief gebruikt. Onder andere door verbeterde wifi-faciliteiten op de vakantiebestemming. Ook het aantal schademeldingen op tablets is dit jaar toegenomen. 

Koptelefoons voor het eerst in de top 10

Net als in het straatbeeld zien we ook in de schade top 10 een toename van het aantal koptelefoons. De oordopjes worden steeds vaker ingeruild door de grotere headphones. Deze zijn duurder en daardoor gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen.  

Toename annuleringen en geld-dekking voor reizen naar Griekenland

Vanwege de financiële situatie in Griekenland eerder deze zomer, kreeg de Europeesche veel annuleringsaanvragen voor reizen naar het normaal zo populaire vakantieland. Het dreigende tekort aan betaalmogelijkheden, deed reizigers uitwijken naar andere zonbestemmingen. Klanten met een Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche konden om deze reden annuleren. Reizigers die wel nog steeds wilden gaan, kregen het advies van de ANVR om meer cash geld op zak te dragen. Hierdoor nam de vraag voor de dekking Geld toe. Om reizigers tegemoet te komen, verhoogde de Europeesche tijdelijk het verzekerde bedrag. Dit heeft echter niet geleid tot meer diefstalclaims.

Berovingen onderweg blijven een probleem

Al jaren is het een vaak voorkomende situatiebeschrijving in schademeldingen: trucjes van locals om je langs de weg te laten stoppen en dan te beroven van je kostbare spullen. Ook dit jaar waarschuwde de Gendarmerie bijvoorbeeld voor nep-agenten langs de Franse snelweg. Hoe bekend sommige trucs ook zijn, ze blijven effectief, zo blijkt uit diverse schademeldingen die de Europeesche deze zomer ontving. Blijf daarom alert op dit gevaar en stop bij twijfel alleen op een publieke plek, zoals een bemand tankstation of wegrestaurant.