Op wintersportvakantie?

Vergeet de dekking Skiën en Snowboarden niet!

29 november 2017

We verzekeren wintersportvakanties. Zelf zijn wij ook enorme liefhebbers van skiën en snowboarden. Daarom is onze dekking Skiën en Snowboarden zo compleet. Met het afsluiten van deze extra dekking dekt u het verhoogde risico af. Want wintersport is niet standaard gedekt op de reisverzekering. Wij leggen hier uit hoe het werkt.

De dekking Skiën en Snowboarden is een ‘upgrade’ van uw reisverzekering. U verzekert er het extra risico mee dat u loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking zorgt er voor dat de dekkingen die u heeft afgesloten ook van toepassing zijn als u aan het skiën of snowboarden bent.

Geneeskundige Kosten + Skiën en Snowboarden = geen hoge rekeningen achteraf  

Krijgt u een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter of ‘banaan’ neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. En in klinieken in Oostenrijk zijn vaak de doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan bij ons. Uw zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Onze reisverzekering met de dekkingen Geneeskundige Kosten en Skiën en Snowboarden vergoedt deze kosten wél. Bovendien nemen de medewerkers van onze alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.

Bagage + Wintersport = al uw (gehuurde) spullen zijn gedekt

Worden uw spullen beschadigd of gestolen tijdens wintersport? Wederom is de dekking Skiën en Snowboarden de upgrade die u nodig heeft. Met deze dekking in combinatie met de Bagagedekking krijgt u namelijk uw spullen vergoed. Maar let op; verzeker uw uitrusting niet dubbel. Huurt u bijvoorbeeld ski’s of een snowboard? Dan hoeft u hier ter plaatse geen extra verzekering bij af te nemen. Als u bij ons een wintersportdekking en bagagedekking hebt afgesloten, zijn deze spullen namelijk al verzekerd tegen schade of diefstal.

Off-piste + Wintersport = verzekerd plezier!

Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Bij ons wel, want we zijn ware wintersportliefhebbers die zich ook wel eens buiten de piste wagen. Zo kunt u volop van uw wintersportvakantie genieten. Hierbij geldt wel een kanttekening: het moet verantwoord blijven. Negeert u de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of gaat u skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan bent u niet verzekerd.