Orkaan Irma

Veel gestelde vragen

08 september 2017

Op dit moment raast de orkaan Irma door het Caribisch gebied. Onder meer Sint Maarten is zwaar getroffen. De orkaan treft mogelijk ook nog Florida. Bovendien is er nog een tweede orkaan op komst, Jose genaamd. Deze orkaan is minder krachtig dan Irma.

Bent of gaat u naar het Caribisch gebied op vakantie? Wij kunnen het ons natuurlijk goed voorstellen dat u uw reis in dat geval wilt afbreken of annuleren. Hier leest u in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt.

Ik heb een vraag over mijn reis of verblijf

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Zij kunnen u het beste informeren over uw reis. Zo annuleren zij op dit moment actief de vluchten en vakanties voor de rest van het seizoen op Sint Maarten. Ook kunnen ze u informeren over de mogelijkheden voor een alternatief en een eventuele retourvlucht.

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie gepland naar het Caribisch gebied. Door de orkaan wil of moet mijn reis annuleren. Kan ik dit claimen op de annuleringsverzekering?

Natuurlijk kan deze gebeurtenis gevolgen hebben voor uw reisbestemming. Informeer eerst bij uw reisorganisatie over de mogelijkheden. Als u uw reis wilt annuleren en een annuleringsverzekering bij de Europeesche heeft afgesloten, worden de kosten niet altijd vergoed.

  • Heeft u een annuleringsverzekering zonder Allrisk dekking afgesloten? Dan vergoedt de Europeesche helaas geen annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Er is namelijk sprake van een natuurramp. Deze vallen niet onder de dekking van de standaard annuleringsverzekering.
  • Heeft u een annuleringsverzekering met Allrisk dekking? Dan vergoeden wij de gemaakte kosten voor het annuleren van uw reis. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten of van de niet gebruikte reisdagen, zolang u uw reis heeft geboekt vóór woensdag 6 september.

Ik ben op dit moment op vakantie in het gebied dat is getroffen door de orkaan. Daarom wil of moet mijn vakantie afbreken en de rest van mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u eerder naar huis wilt vanwege de orkaan. Helaas biedt de annuleringsverzekering niet in alle gevallen een vergoeding voor de kosten.

  • Heeft u een annuleringsverzekering zonder Allrisk dekking afgesloten? Dan vergoedt de Europeesche helaas geen annuleringskosten of niet gebruikte reisdagen. Hier is sprake van een natuurramp. Deze vallen niet onder de dekking van de standaard annuleringsverzekering.
  • Heeft u een annuleringsverzekering met Allrisk dekking? Dan vergoeden wij de gemaakte kosten voor het annuleren van uw reis. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten of van de niet gebruikte reisdagen.

Reisverzekering

Ik kan niet weg van mijn vakantiebestemming. Hierdoor maak ik extra reis- en verblijfskosten. Kan ik dit claimen op mijn Reisverzekering?

Kunt u nog niet kunt terugkeren naar Nederland en maakt u hierdoor extra kosten voor uw reis en verblijf? Mogelijk heeft u recht op een vergoeding voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten die u moet maken door de orkaan. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten verzekering. Raadpleeg daarom de voorwaarden om na te gaan of u hier recht op heeft of informeer bij uw reis- of verzekeringsadviseur.

Door de orkaan ben ik mijn spullen kwijtgeraakt/zijn mijn spullen beschadigd. Krijg ik deze kosten vergoed?

Het verlies van of schade aan uw bagage wordt vergoed als u bij uw reisverzekering de extra bagagedekking heeft afgesloten. De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de soort dekking die u heeft afgesloten. Bekijk in uw polis of voorwaarden voor welke vergoeding u in aanmerking komt.