26 april 2019

Situatie Sri Lanka.

Sri Lanka is onlangs getroffen door aanslagen. Inmiddels is het reisadvies aangepast naar code oranje en is bekend geworden dat reizigers in de komende dagen uit het getroffen gebied gehaald worden door hun reisorganisatie. Bent u in het betreffende gebied en heeft u vragen? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor uw reis en voor terugkeer naar Nederland.

U kunt de hulplijn van Buitenlandse Zaken bellen

U kunt contact opnemen met de 24/7-hulplijn van het ministerie van Buitenlandse Zaken op telefoonnummer +31 247 247 247. Of download de 24/7 BZ Reis-app om op de hoogte te blijven van de actuele situatie. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u bovendien de meest actuele informatie en reisadviezen over uw vakantiegebied.

Check het calamiteitenfonds

Om het financieel risico voor reizigers zoveel mogelijk te beperken, is het Calamiteitenfonds opgericht. Calamiteiten en rampen zijn bijzondere situaties die veroorzaakt zijn door molest of een natuurramp en die zeer ongewoon zijn in het bezochte land in een bepaalde periode. Reisorganisaties kunnen zich bij het fonds aansluiten. Op de website leest u of uw reisorganisatie dit heeft gedaan en of u dus een beroep kunt doen op het fonds. Ook vindt u hier of er inderdaad sprake is van een calamiteit of ramp. Het fonds bepaalt dit op basis van de geldende voorwaarden. Als de reis moet worden afgebroken, vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten van de repatriëring naar Nederland en krijgt u een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen

U kunt ook contact opnemen met onze Europeesche hulplijn op telefoonnummer +31 20 651 5777.