18 juli 2016

Bent u in Turkije of reist u erheen? En heeft u een reisverzekering of annuleringsverzekering van de Europeesche? Lees dan deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur.

 

Waar vind ik het reisadvies voor Turkije? Ik heb namelijk een reis geboekt en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welk reisadvies geldt voor Turkije: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/turkije

 

Annuleringsverzekering

Ik heb een reis geboekt naar Turkije. Vanwege het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Wanneer uw reis door uw reisorganisatie wordt geannuleerd, heeft u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie of het reisbureau waarbij u de reis heeft geboekt.

 

Ik ben door mijn reisorganisatie vervroegd teruggehaald van mijn vakantie in Turkije. Vergoedt mijn annuleringsverzekering mijn ongebruikte reisdagen?

De standaard Annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten? En heeft u geen recht op vergoeding van uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de ongebruikte reisdagen. 

 

Door de situatie in Turkije kan ik daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?

Ook in dit geval geldt het volgende:

Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

 

Reisverzekering

Ik heb een reisverzekering bij de Europeesche en ik heb schade door de situatie in Turkije. Heb ik recht op vergoeding?

U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Heeft u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw kortlopende of doorlopende reisverzekering. Heeft u extra reis- en verblijfkosten? Lees dan hieronder wat u kunt doen.

 

Ik ben in Turkije op vakantie en keer eerder terug naar Nederland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?

De reisverzekering vergoedt geen kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk heeft u vanwege de situatie in Turkije recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds. Kijk hiervoor op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Turkije. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.

 

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren.