Update: visum China

Sinds 12 september nieuwe regels voor uw visumaanvraag

21 september 2016

De Chinese overheid heeft op 12 september de eisen voor een Chinees visum wederom gewijzigd.

  • Is uw huidige paspoort ná 1 januari 2016 uitgegeven? Dan vragen de Chinese autoriteiten bij een visumaanvraag zowel uw huidige paspoort als uw voorgaande paspoort. Deze nieuwe regel is op 12 september van kracht geworden.
  • De Chinese autoriteiten eisten tijdelijk dat alle Nederlandse reizigers naar China hun visumaanvraag persoonlijk indienden. Dat is nu niet meer het geval. U hoeft dus niet meer persoonlijk naar de ambassade.

Kunt u niet aan deze eisen voldoen? Uw reisbureau en vliegtuigmaatschappijen zijn bekend met deze aangescherpte eisen. Ze hanteren vaak een soepel omboek- en annuleringsbeleid. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

 

Vragen over visumeisen voor China en de Annuleringsverzekering van de Europeesche

Moet u uw reis om deze redenen annuleren en heeft u een Annuleringsverzekering van de Europeesche? Lees dan hierna wat u kunt doen.

Ik heb een reis geboekt naar China voor 12 augustus 2016. Ik heb een paspoort van na 1 januari 2016 en ik kan mijn oude paspoort niet overleggen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of allrisk annuleringsverzekering?

- Ja, u heeft, buiten uw schuld geen visum kunnen verkrijgen. U krijgt de annuleringskosten vergoed tot het (maximum) verzekerd bedrag.

 

Ik heb een reis geboekt naar China na 12 augustus 2016. Ik heb een paspoort van na 1 januari 2016 en ik kan mijn oude paspoort niet overleggen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of allrisk annuleringsverzekering?

- Nee, de eisen voor een visum waren sinds 12 augustus bekend en daarom is er geen sprake van een onvoorziene gebeurtenis.

 

Meer informatie: ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadvies over uw vakantiegebied. U kunt daarnaast contact opnemen met het 24/7 BZ Contactcenter op telefoonnummer +31 247 247 247. Ook kunt u via de 24/7 BZ Reis-app op de hoogte blijven van de actuele situatie.

 

Bronnen: berichten van CIBT en van ANVR.