Veelgestelde vragen mbt het busongeluk in Portugal

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen rondom de situatie in Portugal

18 juni 2015

Op 18 juni vernamen wij dat een touringcar met passagiers van reisorganisatie TUI verongelukt is in de Algarve en dat daarbij slachtoffers zijn gevallen. Wij wensen alle slachtoffers en betrokken familieleden veel sterkte toe. Mogelijk heeft u vragen over uw reis- of annuleringsverzekering als gevolg van dit ongeluk. Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen en antwoorden over de verzekeringen van de Europeesche.

Speciaal telefoonnummer voor direct betrokkenen
Alarmcentrale SOS International coördineert de calamiteit vanuit Nederland en heeft samen met TUI een speciaal telefoonnummer geopend voor direct betrokkenen.
0800 - 0 99 00 99

Hulpverlening voor verzekerden van  de Europeesche en hun familie
Europeesche Verzekeringen biedt hulp en dekking aan de slachtoffers van het busongeluk en hun familie. 
Verzekerden en familie van verzekerde slachtoffers kunnen contact opnemen met het speciale telefoonnummer van SOS International 0800 - 0 99 00 99 of met onze afdeling Schade (+31 20 - 651 52 53).

Antwoorden op vragen over de reisverzekering van de Europeesche
Ik ben verzekerd bij de Europeesche en gewond geraakt door het busongeluk in Portugal. Biedt mijn reisverzekering hiervoor dekking?
Ja, uw reisverzekering biedt dekking voor deze situatie. De Europeesche biedt hulpverlening voor de slachtoffers en familieleden. Afhankelijk van de dekkingen die u heeft afgesloten, is er ook dekking voor medische kosten, ongevallen, ongebruikte reisdagen en beschadigde bagage.

Een familielid van mij is betrokken bij het busongeluk in Portugal. Ik moest daardoor eerder terugkeren van mijn vakantie. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
De reisverzekering vergoedt kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland in verband met ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een familielid tot in de 3e graad. Neem hiervoor eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u meteen of u de extra kosten vergoed krijgt.

Een familielid van mij is betrokken bij het busongeluk. Ik wil daarom naar Portugal afreizen. Ben ik hiervoor verzekerd?
Neem hiervoor contact op met het speciale telefoonnummer 0800 - 0 99 00 99. TUI en SOS International kunnen u vertellen of afreizen naar de locatie mogelijk is en of de kosten hiervoor worden vergoed.

Antwoorden op vragen over de annuleringsverzekering van de Europeesche
Ik heb een vakantie geboekt, maar omdat familie van mij bij het ongeluk in Portugal betrokken is, wil ik mijn vakantie annuleren of afbreken. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunt u claimen op uw annuleringsverzekering. Dit geldt voor betrokken familieleden tot in de 2e graad en bij overlijden tot in de 3e graad. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering dan kunt u ook om deze reden gebruikmaken van uw verzekering als het andere familieleden of vrienden betreft. U krijgt dan een vergoeding van 75%.

Ik heb een vakantie geboekt, maar door het ongeluk ben ik bang geworden en wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunt u niet claimen als u een standaard annuleringsverzekering heeft afgesloten. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot maximaal het verzekerde bedrag dat op uw polisblad staat.