28 mei 2015

Veelgestelde vragen over de stroomstoring in België

Een stroomstoring bij de Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol zorgt voor overlast bij reizigers. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier vragen over heeft. Hieronder vindt u veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur of met onze Klantenservice: 020 - 651 52 53.

Als u een reisverzekering bij de Europeesche heeft

Ik moet door de stroomstoring in België noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Hierdoor maak ik extra verblijfskosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed?
Nee, als u een reisverzekering heeft afgesloten en in het buitenland op vakantie bent, vergoeden wij enkel uw extra reis- en verblijfskosten door staking bij de vervoersonderneming of klimatologische omstandigheden.

Ik moet door de stroomstoring in België noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot u weer terug bent in Nederland.

Door de stroomstoring in België loop ik vertraging op in het bereiken van mijn reisbestemming. Biedt mijn reisverzekering hier dekking voor?
De reisverzekering biedt geen dekking voor vertraging of het niet bereiken van uw reisbestemming.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de stroomstoring. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten kunt u alleen indienen  als u schade heeft opgelopen die gedekt wordt door de verzekering.

Als u een annuleringsverzekering bij de Europeesche heeft

Door de stroomstoring in België loop ik vertraging op in het bereiken van mijn reisbestemming. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?
Wanneer u een oudere annuleringsverzekering heeft kan deze een vergoeding voor vertreksvertraging bieden. In dat geval staat ‘Vertreksvertraging’ vermeld in de verzekeringsvoorwaarden. U heeft dan alleen recht op een vergoeding wanneer u meer dan acht uur vertraging heeft, tot een maximum van drie ongebruikte vakantiedagen.

Ik heb een vakantie geboekt en vlieg via België. Vanwege de stroomstoring wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Nee, deze kosten kunt u niet claimen op de reguliere annuleringsverzekering.
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw verzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot het verzekerde bedrag dat op uw polis staat.

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de stroomstoring gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik nu aanspraak maken op deze dekking?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt de kosten van de geannuleerde vlucht niet, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties). Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen.