18 maart 2015

Veelgestelde vragen in verband met de aanslag in Tunis

Woensdag 18 maart 2015 heeft er een aanslag plaatsgevonden in het centrum van Tunis. Heeft dit invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur.

Situatie: Ik heb een reis geboekt naar Tunis

1.Ik wil nog steeds naar Tunis vertrekken. Is dit verstandig?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u opzoeken voor welke landen en gebieden een reisadvies geldt in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/terrorismedreiging.

2.Ik heb een annuleringsverzekering van de Europeesche. Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor terroristische dreiging?

Heeft u een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende- of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten.

3.Ik heb een annuleringsverzekering van de Europeesche. Ik ben al op reis maar wil mijn reis afbreken vanwege de aanslag. Is dit verzekerd?

Het afbreken van een reis wegens terroristische aanslagen is niet verzekerd op een annuleringsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of u een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsloot.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan heeft u wel recht op vergoeding bij het voortijdig afbreken van uw reis. U krijgt dan een vergoeding van 75% van de niet gebruikte reisdagen. Let wel: u heeft geen recht op vergoeding van de (extra) reiskosten om naar huis terug te keren.

4.Ik heb een reisverzekering bij de Europeesche en ik heb schade door de aanslag in Tunis. Heb ik recht op vergoeding?

U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Was u direct getuige van de terroristische aanslag? Of  u door de aanslag schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw kortlopende of doorlopende reisverzekering.