Visum China

Nieuwe regels voor uw visumaanvraag

26 augustus 2016

De Chinese overheid heeft de eisen om een visum voor China te verkrijgen aangescherpt.

  • Is uw huidige paspoort ná 1 januari 2014 uitgegeven? Dan vragen de Chinese autoriteiten bij een visumaanvraag zowel uw huidige paspoort als uw voorgaande paspoort. Deze regel is op 12 augustus van kracht geworden.
  • Sinds 24 augustus vereisen de Chinese autoriteiten dat alle Nederlandse reizigers naar China persoonlijk een visum bij de ambassade in Den Haag aanvragen.

Kunt u niet aan deze eisen voldoen? Uw reisbureau en vliegtuigmaatschappijen zijn bekend met deze aangescherpte eisen. Ze hanteren vaak een soepel omboek- en annuleringsbeleid. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Moet u uw reis om deze redenen annuleren en heeft u een Annuleringsverzekering van de Europeesche? Lees dan hierna wat u kunt doen.

 

Vragen over visumeisen voor China en de Annuleringsverzekering van de Europeesche

 

Ik heb een reis geboekt naar China voor 12 augustus 2016. Ik heb een paspoort van na 1 januari 2014 en ik kan mijn oude paspoort niet overleggen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of allrisk annuleringsverzekering?

Ja, u heeft, buiten uw schuld geen visum kunnen verkrijgen. U krijgt de annuleringskosten vergoed tot het (maximum) verzekerd bedrag.

 

Ik heb een reis geboekt naar China na 12 augustus 2016. Ik heb een paspoort van na 1 januari 2014 en ik kan mijn oude paspoort niet overleggen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of allrisk annuleringsverzekering?

Nee, de eisen voor een visum waren sinds 12 augustus bekend en daarom is er geen sprake van een onvoorziene gebeurtenis.

 

Ik heb een reis geboekt naar China  vóór  24 augustus 2016 en een annuleringsverzekering  of een Allrisk annuleringsverzekering gesloten. Het is voor mij, buiten mijn schuld niet mogelijk om naar de ambassade van China te gaan om een visum aan te vragen. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of Allrisk annuleringsverzekering?

Ja, u heeft, buiten uw schuld geen visum kunnen verkrijgen. U krijgt de annuleringskosten vergoed tot het (maximum) verzekerd bedrag.

 

Ik heb een reis geboekt naar China  vóór  24 augustus 2016 en een annuleringsverzekering  gesloten. Het is voor mij bezwaarlijk om naar de ambassade van China te gaan om een visum aan te vragen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Dit is geen geldige annuleringsreden. U krijgt geen annuleringskosten vergoed.

 

Ik heb een reis geboekt naar China vóór  24 augustus en een Allrisk annuleringsverzekering  gesloten. Het is voor mij bezwaarlijk om naar de ambassade van China te gaan om een visum aan te vragen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn Allrisk annuleringsverzekering?

Dan kunt u uw reis annuleren om deze persoonlijke reden. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten

 

Ik heb een reis geboekt naar China na  24 augustus en een annuleringsverzekering of Allrisk annuleringsverzekering gesloten. Het is voor mij niet mogelijk of bezwaarlijk om naar de ambassade van China te gaan om een visum aan te vragen. Daarom kan ik niet naar China vertrekken. Als ik mijn reis annuleer, vallen deze kosten dan onder de dekking van mijn annuleringsverzekering of Allrisk annuleringsverzekering?

Nee, het is sinds 24 augustus bekend dat u persoonlijk naar de ambassade moet om een visum aan te vragen en daarom is er geen sprake van een onvoorziene gebeurtenis.

 

 

Meer informatie: ministerie van Buitenlandse Zaken

Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadvies over uw vakantiegebied. U kunt daarnaast contact opnemen met het 24/7 BZ Contactcenter op telefoonnummer +31 247 247 247. Ook kunt u via de 24/7 BZ Reis-app op de hoogte blijven van de actuele situatie.