Vliegtuigongeluk Egypte (Sharm el Sheikh)

Vind hier het antwoord op veelgestelde vragen

09 november 2015

Op 31 oktober vond een ramp plaats met een Russisch passagiersvliegtuig. Dit vliegtuig vertrok uit Sharm el Sheikh en stortte neer in de Sinaï-woestijn. Als u een vakantie heeft geboekt naar Egypte, dan heeft u mogelijk vragen over de dekking van uw verzekering. De antwoorden op deze vragen vindt u hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met uw adviseur.

Annuleringsverzekering

Ik heb een reis geboekt naar Egypte. Vanwege het negatieve reisadvies gaat mijn reis niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Wanneer uw reis wordt geannuleerd, heeft u recht op 100% vergoeding van de reisorganisatie. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de reisorganisatie waarbij u de reis heeft geboekt.

Ik ben door mijn reisorganisatie vervroegd teruggehaald van mijn vakantie in Egypte. Vergoedt mijn annuleringsverzekering mijn ongebruikte reisdagen?
De standaard Annuleringsverzekering biedt geen dekking voor ongebruikte reisdagen door een onrustige situatie op uw vakantiebestemming.
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten? En heeft u geen recht op vergoeding van uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de reissom voor de ongebruikte reisdagen. 

Door de aanslagen op vliegtuigen durf ik niet meer te vliegen. Heb ik recht op een vergoeding van mijn annuleringsverzekering?
De standaard Annuleringsverzekering biedt geen dekking als u niet meer durft te vliegen.
Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten? Dan krijgt u een vergoeding van 75% van de annuleringskosten. 

Reisverzekering

Ik ben in Egypte op vakantie en word door de reisorganisatie teruggehaald naar Nederland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
De reisverzekering vergoedt geen kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk heeft u vanwege de situatie in Egypte recht op een vergoeding van het Calamiteitenfonds. Kijk hiervoor op www.calamiteitenfonds.nl.

Door de situatie op het vliegveld in Egypte heb ik mijn bagage in Egypte moeten achterlaten. Heb ik recht op een vergoeding van mijn reisverzekering?

Heeft u uw bagage meeverzekerd? En is die kwijtgeraakt, doordat u zonder ruimbagage moest terugreizen? Dan heeft u recht op een vergoeding. U moet wel kunnen aantonen dat u de bagage heeft moeten achterlaten. Dit kan bijvoorbeeld met een verklaring van de luchthaven, de luchtvaartmaatschappij of uw hotel.

Ik heb telefoonkosten moeten maken in verband met de situatie in Egypte. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten? 
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. 
Dan weet u gelijk of u de extra kosten vergoed krijgt.