06-04-2020

Coronavirus - Vraag en Antwoord

Coronavirus  - Q&A voor de reis- en annuleringsverzekering  In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen mondiaal loopt op. In deze Q&A geven wij antwoord op vragen over het Coronavirus met betrekking tot uw reis- en annuleringsverzekering. Annuleringsverzekering

Lees meer
15-03-2020

Bereikbaarheid van Europeesche Verzekeringen

Het aantal coronabesmettingen in Nederland breidt snel uit. Tegelijkertijd ook het pakket aan maatregelen om het aantal besmettingen in te dammen. Zo is bedrijven gevraagd om thuis te werken. Dit kan betekenen dat we minder goed bereikbaar zijn als gevolg van opgelegde restricties. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Lees meer
03-02-2020

Koop een ski-slot en profiteer van 20% korting

Er worden in de Alpen met grote regelmaat ski’s en snowboards gestolen. Georganiseerde criminele organisaties en "eenlingen" gaan gericht te werk en ontvreemden met name het duurdere materiaal. Europeesche Verzekeringen helpt wintersporters door ski-sloten met korting aan te bieden.

Lees meer
06-01-2020

Bosbranden Australië

Bosbranden Australië In het zuidoosten van Australië zijn momenteel hevige bosbranden. Hierdoor is er een aangepast reisadvies voor het getroffen gebied. Vanaf vrijdag 3 januari tot en met 9 januari 2020 geldt zelfs de noodtoestand voor de staten New South Wales, Victoria en voor de Australian Capital Territory (Canberra).

Lees meer
20-11-2019

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat.

Lees meer
23-09-2019

Faillissement Thomas Cook en Neckermann

Reisorganisatie Thomas Cook Nederland, ook handelend onder de naam Neckermann reizen, is sinds 23 september gestopt met het uitvoeren van geboekte reizen. Zij hebben bij het SGR garantiefonds hun financiële onvermogen aangemeld. Dit betekent dat het garantiefonds op dit moment reizigers verder helpt die nog moeten vertrekken of op de vakantie locatie problemen ondervinden. Hebt u een reis bij Thomas Cook of Neckermann  geboekt en gaat deze niet door vanwege het faillissement? Dan is dat natuurlijk erg vervelend.

Lees meer
02-09-2019

Orkaan Bahama’s en Florida

De zware orkaan Dorian teistert De Bahama’s en Florida. Bent u in dit gebied of gaat u erheen? Dan hopen we natuurlijk dat u veilig bent en blijft. Heeft u vragen over hulp of over schadevergoeding voor kosten die u heeft gemaakt? In onze antwoorden op veel gestelde vragen vindt u nuttige informatie, bijvoorbeeld over uw reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Lees meer
25-07-2019

Tankstoring Schiphol

Tankstoring Schiphol 24 juli 2019 De brandstofstoring op Schiphol van deze week heeft voor vertragingen en geannuleerde vluchten gezorgd. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom deze situatie.

Lees meer
26-04-2019

Situatie Sri Lanka

Situatie Sri Lanka. Sri Lanka is onlangs getroffen door aanslagen. Inmiddels is het reisadvies aangepast naar code oranje en is bekend geworden dat reizigers in de komende dagen uit het getroffen gebied gehaald worden door hun reisorganisatie. Bent u in het betreffende gebied en heeft u vragen? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor uw reis en voor terugkeer naar Nederland. U kunt de hulplijn van Buitenlandse Zaken bellen

Lees meer

Pagina's