03-02-2020

Koop een ski-slot en profiteer van 20% korting

Er worden in de Alpen met grote regelmaat ski’s en snowboards gestolen. Georganiseerde criminele organisaties en "eenlingen" gaan gericht te werk en ontvreemden met name het duurdere materiaal. Europeesche Verzekeringen helpt wintersporters door ski-sloten met korting aan te bieden.

Lees meer
24-01-2020

Uitbraak Coronavirus in China

In China is recent het Coronavirus uitgebroken. Hierdoor is er een aangepast reisadvies voor het getroffen gebied. Er zijn maatregelen genomen door de Chinese overheid om verspreiding van de besmetting te voorkomen. De steden in de provisie Hubei zijn sinds donderdag 23 januari afgesloten voor in- en uitgaand verkeer. Er geldt daar nu een reisverbod. Rond de viering van het Chinese Nieuwjaar gaan veel Chinezen zelf ook op reis in China. Mede daarom zijn in andere delen van China diverse toeristische attracties geheel of deels afgesloten, zoals de Chinese Muur.

Lees meer
06-01-2020

Bosbranden Australië

Bosbranden Australië In het zuidoosten van Australië zijn momenteel hevige bosbranden. Hierdoor is er een aangepast reisadvies voor het getroffen gebied. Vanaf vrijdag 3 januari tot en met 9 januari 2020 geldt zelfs de noodtoestand voor de staten New South Wales, Victoria en voor de Australian Capital Territory (Canberra).

Lees meer
20-11-2019

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat.

Lees meer
23-09-2019

Faillissement Thomas Cook en Neckermann

Reisorganisatie Thomas Cook Nederland, ook handelend onder de naam Neckermann reizen, is sinds 23 september gestopt met het uitvoeren van geboekte reizen. Zij hebben bij het SGR garantiefonds hun financiële onvermogen aangemeld. Dit betekent dat het garantiefonds op dit moment reizigers verder helpt die nog moeten vertrekken of op de vakantie locatie problemen ondervinden. Hebt u een reis bij Thomas Cook of Neckermann  geboekt en gaat deze niet door vanwege het faillissement? Dan is dat natuurlijk erg vervelend.

Lees meer
02-09-2019

Orkaan Bahama’s en Florida

De zware orkaan Dorian teistert De Bahama’s en Florida. Bent u in dit gebied of gaat u erheen? Dan hopen we natuurlijk dat u veilig bent en blijft. Heeft u vragen over hulp of over schadevergoeding voor kosten die u heeft gemaakt? In onze antwoorden op veel gestelde vragen vindt u nuttige informatie, bijvoorbeeld over uw reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Lees meer
25-07-2019

Tankstoring Schiphol

Tankstoring Schiphol 24 juli 2019 De brandstofstoring op Schiphol van deze week heeft voor vertragingen en geannuleerde vluchten gezorgd. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom deze situatie.

Lees meer
26-04-2019

Situatie Sri Lanka

Situatie Sri Lanka. Sri Lanka is onlangs getroffen door aanslagen. Inmiddels is het reisadvies aangepast naar code oranje en is bekend geworden dat reizigers in de komende dagen uit het getroffen gebied gehaald worden door hun reisorganisatie. Bent u in het betreffende gebied en heeft u vragen? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor uw reis en voor terugkeer naar Nederland. U kunt de hulplijn van Buitenlandse Zaken bellen

Lees meer
17-02-2019

Ga je skiën? Denk om je knieën!

De meest voorkomende blessure onder wintersporters is de knieblessure. Dat blijkt uit gegevens van reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. Maar liefst 20% van de tijdens de wintersport opgelopen blessures zijn knieblessures. De knieblessure wordt in het rijtje van meest voorkomende letsels gevolgd door de schouder (9%), pols (8%), arm (6%) en neus (6%). In een aantal gevallen betekent de blessure ook het einde van de wintersport.

Lees meer
13-02-2019

Wie betaalt de banaan?

De kans dat het u overkomt is klein. Maar stel dat u een been breekt en van de piste af moet worden gehaald, wie betaalt de ‘banaan’ dan?

Lees meer

Pagina's