10-08-2018

Bosbranden, noodweer en andere calamiteiten

Bosbranden, overstromingen, aardbevingen... Veel populaire vakantiebestemmingen worden op dit moment getroffen door calamiteiten. We zetten de belangrijkste informatie voor u op een rij. Onze antwoorden op veel gestelde vragen helpen u in de meeste gevallen verder. Raadpleeg dus deze pagina als u zich bevindt in een getroffen gebied of van plan bent erheen te reizen.  

Lees meer
06-08-2018

Aardbeving op Lombok

De afgelopen dagen is het Indonesische eiland Lombok getroffen door zware aardbevingen. Deels zijn ook de omringende eilanden getroffen. Lombok en de regio eromheen zijn populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Bent u in dit gebied of gaat u erheen? Lees dan hier antwoorden op veel gestelde vragen. Heeft u vragen over uw reis of verblijf? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Misschien bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.  

Lees meer
29-07-2018

Staking bij Ryanair

Er bestaat kans dat luchtvaartmaatschappij Ryanair de komende weken opnieuw vluchten schrapt vanwege de staking van het cabinepersoneel. Dit kan de start van je vakantie behoorlijk vertragen of de terugreis verhinderen. In dit uitgebreide artikel lees je de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom de staking.

Lees meer
24-07-2018

Bosbranden Griekenland en Zweden

Op dit moment woeden er bosbranden in het noorden en zuiden van Europa, namelijk op diverse plekken in Griekenland en Zweden. Het is mogelijk dat Nederlandse vakantiegangers hierdoor worden getroffen. Heeft u vragen over de dekking op uw reis- of annuleringsverzekering als gevolg van de bosbranden? Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees meer
10-07-2018

Italië-certificaat

Wij werken al enige tijd aan een oplossing voor een nieuw Italië-certificaat. Er is inmiddels een contract met Italiaanse verzekeraar. Wij wachten nu nog de afhandeling van administratieve formaliteiten. Dat kan nog enkele weken duren. Dan kunnen we de officiële Italië-certificaten weer verstrekken.

Lees meer
30-04-2018

Stroomstoring Schiphol

De stroomstoring op Schiphol van zondag heeft voor vertragingen en geannuleerde vluchten gezorgd. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom deze situatie.   Ben je door de stroomstoring gedupeerd? En heb je vragen over je reis of verblijf? Neem in alle gevallen eerst contact op met jouw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen je informeren over de situatie en eventueel een alternatief bieden.   Annuleringsverzekering

Lees meer
12-04-2018

Stakingen door de vervoersmaatschappijen

Stakingen door luchtvaartmaatschappijen, luchtverkeersleiders of trein- of buspersoneel kan de start van een vakantie behoorlijk vertragen of de terugreis verhinderen. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom stakingen. Ben je op vakantie of heb je een vakantie gepland? En heb je vragen over de staking, de reis of verblijf? Neem in alle gevallen eerst contact op met jouw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen je informeren over de situatie en eventueel een alternatief bieden.

Lees meer
31-01-2018

Extreem winterweer in Europa en de VS

Koning Winter houdt volop huis. Toeristen in de VS hebben te maken met extreme kou en in de alpen is sprake van extreme sneeuwval. Dit kan voor vakantiegangers vervelende gevolgen hebben. De bestemming kan niet worden bereikt of je komt er niet meer weg. Of je zit noodgedwongen binnen en geplande activiteiten kunnen niet doorgaan. Gelukkig ben je voor een deel van deze kosten verzekerd bij de Europeesche.

Lees meer
20-12-2017

Ga je skiën? Denk om je knieën!

De meest voorkomende blessure onder wintersporters is de knieblessure. Dat blijkt uit gegevens van reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. Maar liefst 20% van de tijdens de wintersport opgelopen blessures zijn knieblessures. De knieblessure wordt in het rijtje van meest voorkomende letsels gevolgd door de schouder (9%), pols (8%), arm (6%) en neus (6%). In een aantal gevallen betekent de blessure ook het einde van de wintersport.

Lees meer
29-11-2017

Vulkaan op Bali

Op het Indonesische eiland Bali staat de vulkaan Agung op uitbarsten. De internationale luchthaven van Bali is tijdelijk gesloten geweest door de aswolken van 26 tot 28 november 2017. De lokale autoriteiten hebben gezorgd voor vervoer naar andere vliegvelden. Toeristen konden via buureilanden zoals Java naar huis vliegen. Volgens de lokale autoriteiten lopen toeristen op dit moment geen direct gevaar.

Lees meer

Pagina's