06-01-2020

Bosbranden Australië

Bosbranden Australië In het zuidoosten van Australië zijn momenteel hevige bosbranden. Hierdoor is er een aangepast reisadvies voor het getroffen gebied. Vanaf vrijdag 3 januari tot en met 9 januari 2020 geldt zelfs de noodtoestand voor de staten New South Wales, Victoria en voor de Australian Capital Territory (Canberra).

Lees meer
20-11-2019

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s

Vakantiegangers onderschatten massaal risico’s Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat.

Lees meer
23-09-2019

Faillissement Thomas Cook en Neckermann

Reisorganisatie Thomas Cook Nederland, ook handelend onder de naam Neckermann reizen, is sinds 23 september gestopt met het uitvoeren van geboekte reizen. Zij hebben bij het SGR garantiefonds hun financiële onvermogen aangemeld. Dit betekent dat het garantiefonds op dit moment reizigers verder helpt die nog moeten vertrekken of op de vakantie locatie problemen ondervinden. Hebt u een reis bij Thomas Cook of Neckermann  geboekt en gaat deze niet door vanwege het faillissement? Dan is dat natuurlijk erg vervelend.

Lees meer
02-09-2019

Orkaan Bahama’s en Florida

De zware orkaan Dorian teistert De Bahama’s en Florida. Bent u in dit gebied of gaat u erheen? Dan hopen we natuurlijk dat u veilig bent en blijft. Heeft u vragen over hulp of over schadevergoeding voor kosten die u heeft gemaakt? In onze antwoorden op veel gestelde vragen vindt u nuttige informatie, bijvoorbeeld over uw reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche.

Lees meer
25-07-2019

Tankstoring Schiphol

Tankstoring Schiphol 24 juli 2019 De brandstofstoring op Schiphol van deze week heeft voor vertragingen en geannuleerde vluchten gezorgd. Wij beantwoorden in dit artikel de meest gestelde vragen over dekkingen en vergoedingen rondom deze situatie.

Lees meer
26-04-2019

Situatie Sri Lanka

Situatie Sri Lanka. Sri Lanka is onlangs getroffen door aanslagen. Inmiddels is het reisadvies aangepast naar code oranje en is bekend geworden dat reizigers in de komende dagen uit het getroffen gebied gehaald worden door hun reisorganisatie. Bent u in het betreffende gebied en heeft u vragen? Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersorganisatie. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor uw reis en voor terugkeer naar Nederland. U kunt de hulplijn van Buitenlandse Zaken bellen

Lees meer
17-02-2019

Ga je skiën? Denk om je knieën!

De meest voorkomende blessure onder wintersporters is de knieblessure. Dat blijkt uit gegevens van reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. Maar liefst 20% van de tijdens de wintersport opgelopen blessures zijn knieblessures. De knieblessure wordt in het rijtje van meest voorkomende letsels gevolgd door de schouder (9%), pols (8%), arm (6%) en neus (6%). In een aantal gevallen betekent de blessure ook het einde van de wintersport.

Lees meer
13-02-2019

Wie betaalt de banaan?

De kans dat het u overkomt is klein. Maar stel dat u een been breekt en van de piste af moet worden gehaald, wie betaalt de ‘banaan’ dan?

Lees meer
12-02-2019

Safeman ski-slot met korting

Ski’s gestolen op vakantie, vervelend! Is dat eigenlijk verzekerd? Bij de Europeesche wel, mits aan een paar voorwaarden is voldaan. Een ervan is dat de ski’s ‘op slot’ moeten staan, vijvoorbeeld in een locker of met een skislot. En voor wie nog geen skislot heeft, hebben wij goed nieuws: in samenwerking met Safeman bieden wij ski-sloten aan met 20% korting!  

Lees meer
25-01-2019

Schade Logies Verblijven stopt, EOL tijdelijk dicht

Europeesche Verzekeringen voert de komende weken wijzigingen door. Stop verkoop Schade Logies VerblijvenVanaf 1 maart 2019 stoppen wij met de verkoop van onze Schade Logies Verblijven-verzekering. Het is een verzekering die vrijwel uitsluitend wordt afgesloten in combinatie met de boeking van een vakantieverblijf. Deze gekoppelde verkoop is onder de nieuwe IDD-richtlijn niet langer mogelijk. Als stand alone-verzekering blijkt dit product onaantrekkelijk. Daarom bieden we het niet langer aan. 

Lees meer

Pagina's