Over Europeesche Verzekeringen

Dé reis- en recreatieverzekeraar van Nederland

Heerlijk genieten, daar gaat het om in het leven. Dat kan op allerlei manieren: een sport beoefenen, eropuit met de caravan, rijden in een oldtimer of genieten van verre reizen. Europeesche Verzekeringen begrijpt dat men vooral lekker wil genieten. Omdat we zelf ook liefhebbers zijn, kennen we de leuke kanten én de risico’s van vrije tijdsbestedingen. Wij bieden verzekeringen die men de ruimte geeft onbezorgd te genieten van de passies en vrije tijd. 

Voor liefhebbers, door liefhebbers

Voor liefhebbers, door liefhebbers. Dat is de Europeesche ten voeten uit. Bij de Europeesche werken échte liefhebbers van reizen. Dat is mooi, want hierdoor kunnen wij verzekeringen bieden waarbij aan alles gedacht is. Wij kunnen onze klanten goed helpen, omdat we zelf ook de ervaringen hebben met de activiteiten die wij verzekeren. Dit doen wij volgens onze merkwaarden Betrokken, Bekwaam en Bevlogen. Deze waarden zijn richtinggevend voor de manier waarop wij met onze klanten, relaties, leveranciers en elkaar omgaan.

Betrokken

We kunnen ons inleven in onze klanten, omdat we dezelfde passies delen en de ervaring hebben met vrije tijdverzekeringen. Wij nemen initiatief en trekken als organisatie gezamenlijk op om als één team onze klanten te helpen.

Bekwaam

We zijn aantoonbaar deskundig in alles wat we doen en ontwikkelen onszelf continu. We dragen onze kennis actief over naar klanten, relaties en collega’s. Wij komen onze afspraken na.

Bevlogen

We worden net als onze klanten gedreven door passie voor reizen en recreatie. Ook zijn wij gemotiveerd om met onze verzekeringen bij te dragen aan een stukje onbezorgdheid bij de klant. Met ons enthousiasme inspireren én helpen we klanten, relaties en collega’s.

Daarnaast delen onze medewerkers regelmatig hun tips en ervaringen via Europeesche.nl. Bekijk onze Liefhebbersverhalen.

Bijna 100 jaar kennis en ervaring

De Europeesche is met bijna 100 jaar kennis en ervaring dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. De basis van de Europeesche is in 1907 gelegd door Max von Engel. Nadat zijn koffer door het roet en de vonken van een stoomlocomotief was beschadigd, nam hij het initiatief om een verzekering op te richten voor schade aan de bagage en kostbaarheden op reis.

Na dit succes, ontstond een netwerk van zustermaatschappijen in heel Europa. Zo ook in Nederland. De Nederlandse ‘Europeesche’ werd op 25 mei 1920 in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen opgericht. Het toerisme en vrije tijd nam in de jaren daarna een enorme vlucht. Reden genoeg voor de Europeesche om naast de reisverzekering ook recreatieverzekeringen aan te bieden. De caravanverzekering, camperverzekering, bootverzekering, oldtimerverzekering en motorverzekering zijn enkele voorbeelden.

Onderdeel van a.s.r. Nederland

Europeesche Verzekeringen is een merk van a.s.r. Nederland. Andere merken van a.s.r. zijn Ardanta, De Amersfoortse en Ditzo. Onder het merk a.s.r. worden schadeverzekeringen, pensioenregelingen, individuele levensverzekeringen en bancaire producten aangeboden.