Doorlopende Reisverzekering

Doorlopende Reisverzekering

Doorlopend verzekerd: waarheen u ook gaat, hoe vaak u ook reist.

Bereken uw premie

Reisverzekering voor échte liefhebbers

Vaker op vakantie? Met een doorlopende reisverzekering van de Europeesche bent u altijd goed voorbereid. Ongeacht de bestemming: naar de zon, de sneeuw, een stad of waarheen u ook gaat. Want soms is de reis zelf het doel. En als een boeking onverwacht niet doorgaat, of u voortijdig naar huis moet, is er de doorlopende annuleringsverzekering. Deze beide verzekeringen bieden wij aan onder de naam Doorlopende Reisverzekering.

Bereken uw premie
 

Gaat u minder dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een Kortlopende Reisverzekering

Reisverzekering op maat

De Doorlopende Reisverzekering stelt u zelf samen. De reisverzekering biedt u de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Bij de doorlopende annuleringsverzekering kiest u Annulering of Allrisk Annulering. En natuurlijk kunt u de dekkingen voor reis en annulering combineren! Daarnaast zijn diverse aanvullende dekkingen beschikbaar, zodat de reisverzekering volledig aansluit op uw reizen.

Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de verzekering of het boeken van de vakantie al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.
 

Sport meeverzekerd bij de reisverzekering

Houdt u van actieve vakanties? Gangbare sporten zoals wandelen, fietsen en surfen zijn bij de doorlopende reisverzekering meeverzekerd. Zelfs als u op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden bent u daarvoor verzekerd. Zolang u geen onverantwoorde risico's neemt (zie de voorwaarden). Alleen voor skiën en snowboarden heeft u een aparte dekking nodig. 

Kinderen gratis meeverzekerd bij de doorlopende reisverzekering

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd op onze reisverzekering. Vanaf dat moment geldt deze reisverzekering onbeperkt. Dus ook als uw kind ouder wordt én thuis woont, blijft hij of zij gratis meeverzekerd bij onze reisverzekering.

Wat is verzekerd bij de Doorlopende Reisverzekering?

BasisComfortOptimaal
Reisdagen 6090 180
PersonenhulpKostprijsKostprijsKostprijs
Bagage *€1.000,-€3.000,-€5.000,-
Geld *€500,-€500,-€500,-
Geneeskundige kosten * KostprijsKostprijsKostprijs
Rechtsbijstand *€25.000,-€25.000,-€25.000,-
*=optioneel bij Basis en Comfort
AnnuleringAllrisk annulering
Annuleringannulerings-kosten*annulerings-kosten*
Annulering eigen reden-75% annulerings-kosten
Ongebruikte reisdagen reissom per dagreissom per dag
*tot max. het verzekerde bedrag

Wat kunt u zelf kiezen bij de Doorlopende Reisverzekering?

 • Allrisk annulering

  Allrisk annulering

  Kiest u voor de extra dekking Allrisk Annulering? Dan mag u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken wanneer u vindt dat u daar een goede reden voor heeft. Wij vergoeden 75% van uw annuleringskosten of van de afbrekingsvergoeding. Zelf neemt u 25% voor uw rekening. De verzekering biedt geen dekking voor annuleringsredenen waarvan u vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was.

  U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

  • U geen zin heeft in de vakantie;
  • U vindt dat het te veel regent of vervelend weer is;
  • De reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
  • U vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.
 • Annulering

  Annulering

  Moet u onverwacht uw vakantie afzeggen? Dan vergoedt deze dekking de kosten die u daarvoor maakt. Ook de reisdagen die u niet heeft kunnen gebruiken omdat u uw reis noodgedwongen moest afbreken, krijgt u vergoed.

  Het verzekerd bedrag per verzekerde per reis is € 1.500. De maximumvergoeding per polis per jaar is € 6.000.

 • Dekkingsgebied

  Dekkingsgebied

  Als dekkingsgebied kunt u kiezen uit Europa of Wereld.

  Als u kiest voor de dekking Europa, bent u verzekerd in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

  Als u kiest voor de dekking Wereld, bent u in elk land ter wereld verzekerd.

 • Extra sportuitrusting

  Extra sportuitrusting

  U krijgt voor uw sportuitrusting, per reis per verzekering, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage.

 • Geld

  Geld

  Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekering per reis.

 • Gezinsdekking

  Gezinsdekking

  U kunt uw partner meeverzekeren op uw Doorlopende Verzekering voor Reizen. Ook uw kind(eren) kunt u meeverzekeren. Dit geldt voor:

  • kind(eren) die bij u inwonen;
  • uitwonende, studerende kind(eren) tot 27 jaar. U moet uw kind(eren) dan wel financieel onderhouden;
  • door co-ouderschap uitwonende kind(eren) tot 27 jaar.

  Onder kind(eren) verstaan wij uw eigen kind(eren), uw geadopteerde kind(eren) en/of uw stiefkind(eren). Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zolang de verzekering loopt, blijven deze kinderen gratis verzekerd. Ook na hun vierde jaar. Neemt u eenmalig een minderjarige logee mee op vakantie? Dan is hij of zij voor die keer ook verzekerd.

 • Hulp en huur vervoermiddel

  Hulp en huur vervoermiddel

  Met deze dekking heeft u recht op hulp wanneer uw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto's, campers, motoren en scooters met een Nederlands kenteken waarmee u vanuit Nederland op reis gaat. Het besturen van dit vervoermiddel moet toegestaan zijn met een rijbewijs A, B of BE. U bent dan verzekerd in Europa..

  Valt het vervoermiddel waarmee u de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kunt u een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. 

  Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland en niet voor huurauto’s die in het buitenland gehuurd worden. Kijkt u voor de volledige dekking in onze polisvoorwaarden of vraag uw verzekeringsadviseur om advies.  

  Wat krijgt u vergoed?

  Het overzicht met dekkingen op deze pagina toont wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Met kostprijs bedoelen wij dat wij de schade volledig vergoeden.

  Hulp en Huur vervoermiddelBedrag
  Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn 
  Hulp en repatriëring van uw voertuigKostprijs
  Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen)€ 125,-
  Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen)€ 75,-
  Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig€ 1.000,-
  Arbeidsloon bij reparatie langs de weg€ 150,-
  Verzending onderdelen€ 150,-

   

 • Ongevallen

  Ongevallen

  Met deze aanvullende dekking verzekert u zichzelf en uw dierbaren voor de kosten bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reis. De dekking biedt een eenmalige extra uitkering voor de kosten die deze tragische gebeurtenissen met zich meebrengen.
  Voor andere medische kosten als gevolg van een ongeval op reis  bent u voldoende verzekerd met de dekking Geneeskundige kosten.  

  Wat krijgt u vergoed?

  Hoeveel krijgt u maximaal uitgekeerd? Dat vindt u in het overzicht met dekkingen op deze pagina. De verzekerde bedragen in het overzicht zijn in euro’s en gelden per verzekerde per reis.

  Basis Comfort / Optimaal
  Bij overlijden € 12.500,- € 25.000,-
  Bij algehele blijvende invaliditeit € 35.000,- € 75.000,-
  Zonder helm (mee)rijden op een motorrijwiel met cilinderinhoud van 50cc of meer€ 3.000,- € 5.000,-
 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  Met deze dekking bent u verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties: 

  • Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een reis die onder de reisverzekering verzekerd is en die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen;
  • Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandverzekeraar gaat dan de schade voor u verhalen op die ander;
  • Strafbijstand - in een strafzaak die tegen u is aangespannen (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
  • Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
  • Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  Wat krijgt u vergoed?

   

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan uw overzicht met dekkingen kunt u zien wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld is.

  RechtsbijstandBedrag
  Binnen EuropaKostprijs
  Buiten Europa (alleen bij Werelddekking)€ 25.000,-

   

  Kosten

  DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen. Deze kosten vergoeden wij per juridisch meningsverschil tot maximaal de bedragen die op het dekkingsoverzicht vermeld staan.

 • Skiën en snowboarden

  Skiën en snowboarden

  Gaat u op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om de extra risico’s die u in dat geval loopt mee te verzekeren. Met deze dekking bent u verzekerd tijdens het skiën en snowboarden. 
  Wat krijgt u vergoed? 

  Geneeskundige kosten, bagage en ongevallen

  De dekking Skiën en Snowboarden is een ‘upgrade’ van uw andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee u het extra risico verzekert dat u loopt tijdens de wintersport. De dekking zorgt ervoor dat de dekkingen die u heeft afgesloten –  zoals Geneeskundige kosten, Bagage en Ongevallen – ook van toepassing zijn tijdens uw wintersportvakantie. 
  Krijgt u dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden uw spullen beschadigd of gestolen? Dan moet u niet alleen de dekking Skiën en Snowboarden hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor Geneeskundige kosten en Bagage. Alleen dan krijgt  u uw medische kosten en spullen vergoed.  Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals Ongevallen, Rechtsbijstand of bijvoorbeeld Extra sportuitrusting.

  Ongebruikte skipassen,-lessen en -uitrusting

  Kan uw skivakantie door een verzekerde gebeurtenis niet (volledig) doorgaan, dan krijgt u een vergoeding voor de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting. Ook wanneer u deze artikelen in het buitenland heeft gehuurd.

 • Hoger verzekerd bedrag

  Hoger verzekerd bedrag

  Standaard bent u verzekerd voor € 1.500,- per persoon per reis. U krijgt dus maximaal dit bedrag terug als u een vakantie annuleert. Over het hele jaar geldt een maximum van € 6.000,-.

 • Waarnemer

  Waarnemer

  Een waarnemer is een persoon die niet meereist en uw vervanger of (zaak)waarnemer is als u afwezig bent. Bijvoorbeeld uw zakenpartner of de oppas van uw kinderen. U kunt deze waarnemer meeverzekeren. Dat betekent dat wij de kosten vergoeden als er iets met de waarnemer gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, een ongeval of overlijden.

  Een voorbeeld: als de waarnemer overlijdt of onverwacht naar het ziekenhuis moet, en u daardoor eerder van uw reis moet terugkeren, vergoeden wij de kosten.

  De naam van de waarnemer moet aan ons zijn doorgegeven. Voor deze dekking betaalt u extra premie. Wij vergoeden alleen de kosten als de waarnemer uitvalt door een verzekerde gebeurtenis en u geen vervangende waarnemer kunt regelen.

 • Standaarddekking

  Standaarddekking

  De Doorlopende Verzekering voor Reizen biedt de volgende standaarddekking.

  Personenhulp

  DekkingBasisComfortOptimaal
  Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
  Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
  Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
  Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
  Schade aan uw vakantieverblijf
  (alleen als de schade hoger is dan € 25,-)
  € 100,-€ 300,-€ 500,-

  Bagage

  Bagage, totaalBasis €1.000,-Comfort €3.000,-Optimaal €5.000,-
  waarvan maximaal voor:   
  iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)€ 500,-€ 1.500,-€ 2.500,-
  Mobiele telefoons, smartphones€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  (Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  (Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
  Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
  Reisdocumentenkostprijskostprijskostprijs
  Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel€ 500,-€ 750,-€ 1.000,-
  Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent€ 100,-€ 350,-€ 500,-
  Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  Vervoerskosten voor teruggevonden bagage€ 250,-€ 250,-€ 250,-
  Noodaanschaf toiletartikelen en kleding€ 100,-€ 250,-€ 350,-
  Eigen risico per gebeurtenis per reis€ 100,-€ 50,-€ 0,-

  Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld

  Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op uw polis vermeld. Heeft u gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan bent u standaard verzekerd voor geld.

  Geld

  Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekering per reis. 

  Geneeskundige kosten

  Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doen wij voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

  Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland.
  De Europeesche Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

  Rechtsbijstand

  Met deze dekking bent u verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties: 

  • Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen;
  • Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandverzekeraar gaat dan de schade voor u verhalen op die ander;
  • Strafbijstand - in een tegen u aangespannen strafzaak (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
  • Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
  • Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan uw overzicht met dekkingen kunt u zien wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld is.

  RechtsbijstandBedrag
  Binnen EuropaKostprijs
  Buiten Europa (alleen bij Werelddekking)€ 25.000,-

  DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen. Deze kosten worden tot maximaal de op het dekkingsoverzicht vermelde bedragen per juridisch meningsverschil vergoed.

 • Personenhulp

  Personenhulp

  Dekking

  Basis

  Comfort

  Optimaal

  Personenhulp

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Extra onvoorziene kosten

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Telecommunicatiekosten

  € 50,-

  € 100,-

  € 150,-

  Extra kosten na een natuurramp

  € 450,-

  € 450,-

  € 450,-

  Schade aan uw vakantieverblijf
  (alleen als de schade hoger is dan € 25,-)

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

 • Bagage

  Bagage

  Bagage, totaal

  Basis €1.000,-

  Comfort €3.000,-

  Optimaal €5.000,-

  waarvan maximaal voor:

   

   

   

  iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)

  € 500,-

  € 1.500,-

  € 2.500,-

  Mobiele telefoons, smartphones

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  (Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  (Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Reisdocumenten

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel

  € 500,-

  € 750,-

  € 1.000,-

  Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent

  € 100,-

  € 350,-

  € 500,-

  Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  Vervoerskosten voor teruggevonden bagage

  € 250,-

  € 250,-

  € 250,-

  Noodaanschaf toiletartikelen en kleding

  € 100,-

  € 250,-

  € 350,-

  Eigen risico per gebeurtenis per reis

  € 100,-

  € 50,-

  € 0,-

  Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld

  Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op uw polis vermeld. Heeft u gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan bent u standaard verzekerd voor geld.

 • Geneeskundige kosten

  Geneeskundige kosten

  Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doen wij voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

  Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

 • Ongebruikte reisdagen

  Ongebruikte reisdagen

  AnnuleringAllrisk Annulering
  Ziekenhuisopname (min. 1 nacht) reissom per dag reissom per dag
  Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden reissom per dag reissom per dag
  Eerdere terugkeer om aanvullende redenen -75% van de annuleringskosten

Welke vragen heeft u bij de Doorlopende Reisverzekering?

Wat is het eigen risico op de reisverzekering?

Er geldt alleen een Eigen Risico voor bagageschade. De hoogte van het Eigen Risico is afhankelijk van de gekozen verzekering. In de Basisverzekering is dat € 100 per gebeurtenis, bij de Comfortvariant is dat € 50, en de Optimaalvariant heeft de meest uitgebreide dekking voor bagage zonder eigen risico.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende Reisverzekering
De Kortlopende Reisverzekering is voor één vakantie. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een langere periode aaneengesloten (meer dan 20 dagen), is de Doorlopende Verzekering voor Reizen een voordeligere optie.

Doorlopende Reisverzekering
Als u vaker per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering handig. U bent dan niet alleen tijdens uw vakanties goed verzekerd, maar ook tijdens een weekendje weg over de grens. U kunt de doorlopende reisverzekering aanvullen met een Doorlopende Annuleringsverzekering. Het doorlopende contract loopt minimaal 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Welke landen vallen onder de Europadekking van de reisverzekering?

Onder de Europadekking valt het werelddeel dat oostelijk loopt tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgie, Armenie en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de verzekering ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesie, Algerije, Egypte, Israel, Libie, Syrie en Libanon.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback