Hulp op zak

Kortlopende Annuleringsverzekering

Ook voor lastminuteboekingen

Bereken uw premie

Annuleringsverzekering op maat

U kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.*

 

Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

 

Bereken uw premie

 

Annuleringsverzekering: waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een waarnemer meeverzekeren bij de kortlopende annuleringsverzekering. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt op uw werk, of die op uw huis past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, wilt u misschien uw reis annuleren of eerder terugkeren zodat u zelf de boel weer draaiende kunt houden. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

* Heeft u al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat u de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit u de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: we vergoeden geen schade als u uw reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat u de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

Wat is verzekerd bij de Kortlopende Annuleringsverzekering?

DekkingsoverzichtAnnuleringAllrisk Annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden kostprijskostprijs
Annulering om aanvullende redenen - 75% van de annuleringskosten
Vergoeding ongebruikte reisdagen
- bij ziekenhuisopname (min. 1 nacht)reissom per dag reissom per dag
- bij eerdere terugkeer om annuleringsredenreissom per dag reissom per dag
- bij eerdere terugkeer om eigen reden - 75% van de reissom per dag

Welke vragen heeft u bij de Kortlopende Annuleringsverzekering?

Kan ik altijd annuleren met de Allrisk Annuleringsverzekering?

Met Allrisk Annulering kun je annuleren vanwege een andere reden dan de standaard redenen zoals ziekte of overlijden van een naast familielid. De reden van annulering moet dan wel 'onvoorzien' zijn en 'buiten je schuld'. Wat betekent dat in de praktijk? Dat leggen we graag uit met de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1

De reden van het boeken van het vliegticket is een marathon. Je hebt je vliegticket geboekt en je startnummer ontvangen. Helaas wordt een week van tevoren de marathon afgelast door de organisatie. Dat is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 2

Een voetbalwedstijd in Barcelona wordt gepland op zaterdag, onder voorbehoud. De wedstrijd kan nog verplaatst worden naar zondag of maandag. Je boekt een terugreis voor de maandagochtend. De wedstrijd wordt toch naar maandag verschoven. Dit is niet onvoorzien. De Allrisk Annulering geldt niet.

Voorbeeld 3

De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Alles is geboekt en er breken bosbranden uit. Dit is onvoorzien en buiten je schuld.

Voorbeeld 4

De reden van je reis is een bezoek aan een natuurreservaat. Om goedkope tickets te kopen, boek je jouw reis ver van tevoren. De tickets voor het natuurreservaat kunnen pas 3 maanden van tevoren worden geboekt. Je wacht tot 2 maanden van tevoren en je komt erachter dat het natuurreservaat is volgeboekt. Dit is niet buiten je schuld en onvoorzien. Je had eerder kunnen boeken, want het natuurreservaat is voor jou de reden om die reis te maken. De Allrisk Annulering geldt niet. De verzekering biedt dus geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was (niet onvoorzien) of waaraan je zelf iets had kunnen doen (niet buiten eigen schuld).

Je kunt geen beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer: je geen zin hebt in de vakantie; je vindt dat het vervelend weer is; de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is; je al recht hebt op een uitkering vanuit het Calamiteitenfonds.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Kan ik een Annuleringsverzekering afsluiten als de reis al geboekt is?

Ja, dat kan. Als u de Annuleringsverzekering later dan 7 dagen na het boeken van uw reis afsluit, geldt er een beperking. U krijgt dan geen annuleringskosten vergoed als u de reis moet annuleren voor een verzekerde reden die al bekend was in de 3 maanden voordat u de verzekering afsloot.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat wordt bedoeld met een waarnemer?

Een waarnemer is iemand uit uw zakelijke of persoonlijke levenssfeer die niet meereist maar voor u belangrijk genoeg is om uw reisplannen voor te wijzigen. Dit kan iemand zijn die bijvoorbeeld; op uw huis, kinderen of huisdier past of uw zaken waarneemt tijdens uw vakantie.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback