Venice

Kortlopende Reisverzekering

Voor als u even weg bent

Bereken uw premie

Kortlopende reisverzekering voor wintersport, zonvakantie of stedentrip

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die u verwacht. Dan is het prettig als u kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra's bepaalt u helemaal zelf wat u wel en niet verzekert.

Gaat u meer dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een Doorlopende Reisverzekering.

Altijd een kortlopende reisverzekering op maat

U stelt uw Kortlopende Reisverzekering zelf samen. U kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kunt u kiezen uit Kortlopende Reisverzekering Basis, Comfort of Optimaal.

 

Bereken uw premie
 

Kortlopende reisverzekering Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Kortlopende reisverzekering Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Kortlopende reisverzekering Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

*Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal €25.000,- per gebeurtenis. 

Wat is verzekerd bij de Kortlopende Reisverzekering?

DekkingsoverzichtBasisComfortOptimaal
Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
Bagage €1.000,-€3.000,-€5.000,-
Geld€500,-€500,- €500,-
Geneeskundige kosten NL€500,-€1.000,-€1.000,-
Geneeskundige kosten wereldkostprijskostprijskostprijs
Tandheelkundig€250,-€350,-€500,-
Reis Rechtsbijstandkostprijs*kostprijs*kostprijs*
Ongevallen
Overlijden€12.500,-€25.000,-€25.000,-
Blijvende invaliditeit€35.000,-€75.000,-€75.000,-
Skiën en snowboardenzie voor-waardenzie voor-waardenzie voor-waarden
Pechhulp vervoermiddelkostprijskostprijskostprijs
Extra sportuitrusting€2.500,-€2.500,-€2.500,-

Wat kunt u zelf kiezen bij de Kortlopende Reisverzekering?

 • Dekkingsgebied: Europa of wereld

  Dekkingsgebied: Europa of wereld

  Als dekkingsgebied kunt u kiezen uit Europa of wereld.


  Als u kiest voor de dekking Europa, bent u verzekerd in het werelddeel dat oostelijk tot aan de Oeral en de Kaukasus loopt inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de dekking Europa ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.
  Als u kiest voor de dekking Wereld, bent u in elk land ter wereld verzekerd.

 • Standaarddekking

  Standaarddekking

  Dit is standaard gedekt in de Kortlopende Reisverzekering.

  Personenhulp

   

  DekkingBasisComfortOptimaal
  Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
  Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
  Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
  Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
  Schade aan uw vakantieverblijf
  (alleen als de schade hoger is dan € 25,-)
  € 100,-€ 300,-€ 500,-

   

   

  Bagage

  U bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten. Let op: u bent niet verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld. Dit bent u alleen wanneer u de dekking Geld bij uw reisverzekering heeft afgesloten.

  Bagage, totaalBasis €1.000,-Comfort €3.000,-Optimaal €5.000,-
  waarvan maximaal voor:
  iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)€ 500,-€ 1.500,-€ 2.500,-
  Mobiele telefoons, smartphones€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  (Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
  Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten€ 250,-€ 300,-€ 500,-
  ReisdocumentenKostprijsKostprijsKostprijs
  Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel€ 500,-€ 750,-€ 1.000,-
  Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent€ 100,-€ 350,-€ 500,-
  Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn€ 100,-€ 300,-€ 500,-
  Vervoerskosten voor teruggevonden bagage€ 250,-€ 250,-€ 250,-
  Noodaanschaf toiletartikelen en kleding€ 100,-€ 250,-€ 350,-
  Eigen risico per gebeurtenis per reis€ 100,-€ 50,-€ 0,-

  Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld.

  Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op uw polis vermeld. Heeft u gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan bent u standaard verzekerd voor geld.

   

  Geld

  Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekerde.

   

  Geneeskundige kosten

  Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doen wij voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

  Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

  In onderstaand overzicht met dekkingen ziet u wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde. Is dit anders, dan staat dit erbij. Kostprijs wil zeggen dat wij de schade volledig vergoeden.

  Geneeskundige kosten:BasisComfortOptimaal
  Gemaakt buiten Nederlandkostprijskostprijskostprijs
  Gemaakt in Nederland€ 500,-€ 1.000,-€ 1.000,-
  Tandheelkundige kosten€ 250,-€ 350,-€ 500,-

   

  Rechtsbijstand

  Met deze dekking bent u verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:

  • Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen;
  • Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandsverzekeraar gaat dan de schade voor u verhalen op die ander;
  • Strafbijstand - in een tegen u aangespannen strafzaak (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
  • Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
  • Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan uw overzicht met dekkingen kunt u zien wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld is.

  RechtsbijstandBedrag
  Binnen EuropaKostprijs
  Buiten Europa (alleen bij Werelddekking)€ 25.000,-

  DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen. Deze kosten worden tot maximaal de op het dekkingsoverzicht vermelde bedragen per juridisch meningsverschil vergoed.

   

 • Extra sportuitrusting

  Extra sportuitrusting

  U kunt een extra dekking voor sportuitrusting kiezen.

  U krijgt voor uw sportuitrusting, per verzekerde, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage.

 • Geld

  Geld

  Als u kiest voor Basis of Comfort, kunt u een extra dekking kiezen voor geld.

  Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,-  per verzekering.

 • Hulp en huur vervoermiddel

  Hulp en huur vervoermiddel

  U kunt een extra dekking kiezen voor hulp en huur van uw vervoermiddel.

  Met deze dekking heeft u recht op hulp wanneer uw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto's, campers, motoren en scooters met een Nederlands kenteken waarmee u vanuit Nederland op reis gaat. Het besturen van dit vervoermiddel moet toegestaan zijn met een rijbewijs A, B of BE. U bent dan verzekerd in Europa.
  Valt het vervoermiddel waarmee u de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kunt u een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland en niet voor huurauto’s die in het buitenland gehuurd worden. Kijkt u voor de volledige dekking in onze polisvoorwaarden of vraag uw verzekeringsadviseur om advies.

  Wat krijgt u vergoed?

  Het overzicht met dekkingen op deze pagina toont wat u maximaal vergoed krijgt.
  De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Met kostprijs bedoelen wij dat wij de schade volledig vergoeden.

  Hulp en Huur vervoermiddelBedrag
  Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn 
  Hulp en repatriëring van uw voertuigKostprijs
  Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen)€ 125,-
  Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen)€ 75,-
  Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig€ 1.000,-
  Arbeidsloon bij reparatie langs de weg€ 150,-
  Verzending onderdelen€ 150,-
 • Ongevallen

  Ongevallen

  Met deze aanvullende dekking verzekert u zichzelf en uw dierbaren voor de kosten bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reis. De dekking biedt een eenmalige extra uitkering voor de kosten die deze tragische gebeurtenissen met zich meebrengen.
  Voor andere medische kosten als gevolg van een ongeval op reis  bent u voldoende verzekerd met de dekking Geneeskundige kosten.  

 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  U kunt een extra dekking kiezen waarmee u bent verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties:

  • Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een onder de reisverzekering verzekerde reis die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen;
  • Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandsverzekeraar gaat dan de schade voor u verhalen op die ander;
  • Strafbijstand - in een tegen u aangespannen strafzaak (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
  • Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
  • Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  Wat krijgt u vergoed?

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan uw overzicht met dekkingen kunt u zien wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld is.

  RechtsbijstandBedrag
  Binnen EuropaKostprijs
  Buiten Europa (alleen bij Werelddekking)€ 25.000,-

   

  Kosten

  DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen. Deze kosten worden tot maximaal de op het dekkingsoverzicht vermelde bedragen per juridisch meningsverschil vergoed.

 • Skiën en snowboarden

  Skiën en snowboarden

  U kunt een extra dekking voor skiën en snowboarden kiezen.

  Gaat u op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om de extra risico’s die u mogelijk in dat geval loopt mee te verzekeren. Met deze dekking bent u verzekerd tijdens het skiën en snowboarden.

  Geneeskundige kosten, bagage en ongevallen

  De dekking Skiën en Snowboarden is een ‘upgrade’ van uw andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee u het extra risico verzekert dat u loopt tijdens de wintersport. De dekking zorgt ervoor dat de dekkingen die u heeft afgesloten –  zoals Geneeskundige kosten, Bagage en Ongevallen – ook van toepassing zijn tijdens uw wintersportvakantie. Als uw wintersportartikelen beschadigd raken of u krijgt een ongeluk op de piste, dan krijgt u een vergoeding.

  Krijgt u dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden uw spullen beschadigd of gestolen? Dan moet u niet alleen de dekking Skiën en Snowboarden hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor Geneeskundige kosten en Bagage. Alleen dan krijgt  u uw medische kosten en spullen vergoed.  Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals  Ongevallen, Rechtsbijstand of bijvoorbeeld Extra sportuitrusting.

  Ongebruikte skipassen,-lessen en -uitrusting

  Kan uw skivakantie door een verzekerde gebeurtenis niet (volledig) doorgaan, dan krijgt u een vergoeding voor de kosten van niet gebruikte skipassen, skilessen en gehuurde skiuitrusting. Ook wanneer u deze artikelen in het buitenland heeft gehuurd.

 • Personenhulp

  Personenhulp

  Personenhulp

  Dekking

  Basis

  Comfort

  Optimaal

  Personenhulp

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Extra onvoorziene kosten

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Telecommunicatiekosten

  € 50,-

  € 100,-

  € 150,-

  Extra kosten na een natuurramp

  € 450,-

  € 450,-

  € 450,-

  Schade aan uw vakantieverblijf
  (alleen als de schade meer bedraagt 
  dan € 25,-)

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

 • Bagage

  Bagage

  U bent verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van bagage en reisdocumenten. Let op: u bent niet verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld. Dit bent u alleen wanneer u de dekking Geld bij uw reisverzekering heeft afgesloten.

  Bagage, totaal

  Basis €1.000,-

  Comfort €3.000,-

  Optimaal €5.000,-

  waarvan maximaal voor:

  iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)

  € 500,-

  € 1.500,-

  € 2.500,-

  Mobiele telefoons, smartphones

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  (Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Reisdocumenten

  Kostprijs

  Kostprijs

  Kostprijs

  Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel

  € 500,-

  € 750,-

  € 1.000,-

  Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent

  € 100,-

  € 350,-

  € 500,-

  Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  Vervoerskosten voor teruggevonden bagage

  € 250,-

  € 250,-

  € 250,-

  Noodaanschaf toiletartikelen en kleding

  € 100,-

  € 250,-

  € 350,-

  Eigen risico per gebeurtenis per reis

  € 100,-

  € 50,-

  € 0,-

  Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde, tenzij anders vermeld.

  Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op uw polis vermeld. Heeft u gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan bent u standaard verzekerd voor geld.

 • Geneeskundige kosten

  Geneeskundige kosten

  Geneeskundige kosten

  Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doen wij voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

  Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

  In onderstaand overzicht met dekkingen ziet u wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde. Is dit anders, dan staat dit erbij. Kostprijs wil zeggen dat wij de schade volledig vergoeden.

  Geneeskundige kosten:BasisComfortOptimaal
  Gemaakt buiten Nederlandkostprijskostprijskostprijs
  Gemaakt in Nederland€ 500,-€ 1.000,-€ 1.000,-
  Tandheelkundige kosten€ 250,-€ 350,-€ 500,-
   

Welke vragen heeft u bij de Kortlopende Reisverzekering?

Ben ik met de Kortlopende Reisverzekering ook verzekerd voor zakenreizen?

De Kortlopende Reisverzekering biedt standaard dekking voor administratieve en commerciele werkzaamheden tijdens de reis. Sommige andere werkzaamheden zijn met een toeslag ook goed te verzekeren. Neem hiervoor contact op met een verzekeringsadviseur.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Ik ga tijdens mijn vakantie duiken. Ben ik met mijn reisverzekering hiervoor voldoende verzekerd?

Ja. Duiken valt standaard onder de dekking van uw reisverzekering. Het is verstandig om na te gaan of uw zorgverzekeraar ook de volledige medische kosten vergoed als die door duiken zijn ontstaan. U kunt dit bijverzekeren met de aanvullende dekking 'Geneeskundige kosten' op uw reisverzekering.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende Reisverzekering
De Kortlopende Reisverzekering is voor één vakantie. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een langere periode aaneengesloten (meer dan 20 dagen), is de Doorlopende Verzekering voor Reizen een voordeligere optie.

Doorlopende Reisverzekering
Als u vaker per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering handig. U bent dan niet alleen tijdens uw vakanties goed verzekerd, maar ook tijdens een weekendje weg over de grens. U kunt de doorlopende reisverzekering aanvullen met een Doorlopende Annuleringsverzekering. Het doorlopende contract loopt minimaal 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback