Motorverzekering

Motorverzekering

De gemakkelijke manier om uw motor te verzekeren

De Motorverzekering voor échte liefhebbers

Let op: u kunt deze verzekering niet meer nieuw afsluiten. Deze pagina is ter informatie, bijvoorbeeld als u nog een lopende polis op deze verzekering hebt.

De rijwind, de geur van de omgeving. Het perfect aansnijden van elke bocht. Altijd een gevoel van vrijheid. Uw motor is meer dan een vervoermiddel. Het is een ontsnappingsmogelijkheid aan het dagelijkse leven. De motorverzekering van de Europeesche maakt zelfverzekerd motorrijden gemakkelijk, in Nederland en heel Europa.

De motorverzekering die vrijheid biedt

Alleen een motor geeft u dat bijzondere gevoel van vrijheid, avontuur en energie. Dat gevoel wilt u vasthouden. De Motorverzekering van de Europeesche helpt u erbij. Het is namelijk een motorverzekering die u vrijheid biedt. Omdat u zelf kunt kiezen wat u wel en niet verzekert. En omdat u geen cent betaalt voor zaken die u niet nodig heeft. Precies zoals u van ons verwacht.

Een verzekering voor elk type motor

Een speciale motor kunt u gewoon verzekeren bij de Europeesche. Dus ook uw sport- of offroadmotor. Bij een sportmotor met meer vermogen dan 75 kW/100 pk vragen wij wel minimaal één jaar rijervaring. En bij een offroadmotor heeft u een iets hoger eigen risico in de Motorverzekering met de basisdekking All Risk. Wilt u een motor verzekeren van 25 jaar of ouder? Dan hebben wij een aparte Klassieke Motorverzekering voor u.

Minder betalen voor uw motorverzekering door winterstoptarief

De Motorverzekering van de Europeesche is een duidelijke verzekering tegen verrassend lage kosten. Als u namelijk alleen in de 'pekelvrije' maanden rijdt, profiteert u van extra voordeel bij onze Motorverzekering. Het winterstoptarief en het zomertijdtarief maken het mogelijk. Ofwel: wie in de winter niet rijdt, mag het hele jaar minder betalen. Dat maakt onze Motorverzekering wel zo eerlijk.

Motorverzekering voor heel Europa

Dankzij de Motorverzekering van de Europeesche kunt u zorgeloos door heel Europa kilometers maken. Het verzekeringsgebied van onze Motorverzekering omvat namelijk heel Europa en alle niet-Europese landen aan de Middellandse zee. Hierdoor is onze Motorverzekering geschikt voor échte liefhebbers.

Tweedehands motor verzekeren tegen aankoopwaarde

Zoekt u een Motorverzekering voor een tweedehands motor? Bij Europeesche kunt u deze verzekeren tegen aankoopwaarde. Het verzekerde bedrag is daarmee hoger dan de dagwaarde. In geval van pech kunt u dankzij onze Motorverzekering weer snel de weg op!

Motor Bonusplan - de motorverzekering voor beginnende rijders

Speciaal voor beginnende motorrijders hebben wij het Motor Bonusplan samengesteld. Hiermee kunt u de schadevrije jaren van uw auto gebruiken voor uw Motorverzekering. Zo komt u in aanmerking voor een premiekorting tot wel 75 procent. Ongeacht waar uw auto is verzekerd.

Wat is verzekerd bij de Motorverzekering?

Dit is verzekerdWAWA + Beperkt CascoWA / allrisk
Hulpverlening
Schade aan anderen
Brand
Diefstal of vernieling
Vandalisme
Schade die u aan uw motor heeft veroorzaakt
Aankoop- of nieuwwaardegarantie

Wat kunt u zelf kiezen bij de Motorverzekering?

 • Schadeverzekering opzittenden

  Schadeverzekering opzittenden

  Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u (of een andere opzittende van de verzekerde motor) lijdt door een verkeersongeval als bestuurder of passagier van uw motor of dat u overkomt vlakbij uw motor.

  U bent verzekerd voor schade bij:

  • verkeersongevallen tijdens deelname aan het verkeer
  • verkeersongevallen in de nabijheid van uw motor:
   • terwijl u opstapt of afstapt
   • terwijl u brandstof aan het bijvullen bent
   • terwijl u een noodreparatie aan uw motor uitvoert
   • terwijl u medeweggebruikers helpt.

  Als u een verkeersongeluk krijgt, vergoeden wij de schade aan personen en persoonlijke bezittingen voor maximaal € 1.000.000,- per gebeurtenis.

  Schade door letsel

  Dan vergoeden wij de schade die u zou kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon. Ook als er geen persoon is die aansprakelijk gesteld kan worden. Bij schade door letsel kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • de kosten voor dokters- of tandartsbehandelingen die uw Nederlandse zorgverzekeraar niet vergoedt
  • schade doordat u gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raakt.

  Smartengeld

  Wij vergoeden smartengeld. Dat is een vergoeding voor geleden emotionele schade, zoals die in vergelijkbare gevallen door de rechter wordt toegewezen.

  Schade door overlijden

  Als u door een ongeval overlijdt, dan krijgen uw nabestaanden een vergoeding voor de noodzakelijke extra kosten van levensonderhoud.

   

 • Extra eigen risico

  Extra eigen risico

  Standaard geldt er een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Dat is het afgesproken deel van een schade dat u zelf moet betalen. Dit trekken we af van de vergoeding. In een aantal gevallen geldt een ander eigen risico. Bekijk hiervoor het overzicht hieronder.

  Kiest u voor een WA Allrisk verzekering? Dan kunt u dit eigen risico vrijwillig verhogen met €50,-, €100,- €150,- of €400,-. Dan krijgt u een fikse korting op uw premie! Het extra eigen risico geldt altijd en bovenop het standaard eigen risico.

   

  Eigen Risico

  • blikseminslag, brand, ontploffing en zelfontbranding,

  • diefstal, inbraak, verduistering, vermissing oplichting en joyriding en poging tot diefstal, inbraak en joyriding.

  • schade aan uw motor die is ontstaan in de tijd dat uw motor was gestolen.

  • storm, en door storm vallende voorwerpen.

  • overstroming, vloedgolf, hagel, aardverschuiving, vulkanische uitbarsting, lawines, vallend gesteente, instorting en aardbeving.

  • botsing met vogels of loslopende dieren

  • een van buiten komend onheil tijdens het vervoer van uw motor door een transportondernemer

  • rellen en opstootjes

  • botsing met luchtvaartuigen, delen daarvan of voorwerpen daaruit

  € 150,-

  • Overige van buitenkomende onheilen

  € 150,-

             
  € 200,- als de bestuurder van uw motor jonger is dan 24 jaar

  • Plaats waar uw motor gestolen wordt is Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of de provincie Limburg, leeftijd bestuurder ouder dan 23 jaar.

  € 450,-

  • Plaats waar uw motor gestolen wordt is Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of de provincie Limburg, leeftijd bestuurder jonger dan 24 jaar.

  € 500,-

  • Als de verzekerde waarde van de motor meer is dan € 25.000,-

  uw eigen risico wordt verhoogd met € 450,- 

   

 • Ongevallenverzekering opzittenden

  Ongevallenverzekering opzittenden

  Met deze dekking bent u verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval van u of een andere opzittende van de verzekerde motor.

  Blijvende invaliditeit

  Wordt u door een ongeval blijvend invalide? Dan krijgt u een uitkering voor blijvende invaliditeit. Bekijk het uitkeringsoverzicht voor de hoogte van de uitkering (de maximale uitkering is € 10.000,-).

  Als wij binnen 24 maanden na het ongeval nog niet hebben kunnen vaststellen hoe invalide u bent, dan kunnen wij besluiten om alvast één of meer voorschotten te geven.

  Overlijden

  Als u overlijdt door een ongeval, keren wij het verzekerde bedrag voor overlijden uit: € 5.000,-.

  Uitkeringsoverzicht

  Hoeveel u, of een andere opzittende van de verzekerde motor, uitgekeerd krijgt, hangt af van het verzekerde bedrag voor blijvende invaliditeit dat u kiest. En van welk letsel u heeft.

  In het volgende overzicht ziet u hoeveel wij uitkeren bij welk soort letsel. Daarbij gaan wij ervan uit dat u organen of lichaamsdelen helemaal verliest, of dat u ze niet meer kunt gebruiken. Verliest u een orgaan of lichaamsdeel of het gebruiksvermogen ervan gedeeltelijk? Dan krijgt u een deel van het percentage uitgekeerd.

   

  Welk letsel heeft u of een medeverzekerde?Hoeveel procent van het verzekerde bedrag krijgt u?
  Ongeneeslijke totale krankzinnigheid, of ongeneeslijke totale psychische storing door hersenletsel100%
  Verlies van het totale gezichtsvermogen aan beide ogen100%
  Verlies van het totale gezichtsvermogen aan één oog30%
  Verlies van het totale gezichtsvermogen aan één oog als u eerder van ons een uitkering heeft gekregen voor verlies van het totale gezichtsvermogen van uw andere oog70%
  Verlies van het totale gehoor aan beide oren50%
  Verlies van het totale gehoor aan één oor20%
  Verlies van het totale gehoor aan één oor als u eerder van ons een uitkering heeft gekregen voor verlies van het totale gehoor aan uw andere oor30%
  Verlies van het totale spraakvermogen50%
  Verlies van een long25%
  Verlies van een arm tot in het schoudergewricht75%
  Verlies van een arm tot in of boven het ellebooggewricht70%
  Verlies van een hand of arm beneden het ellebooggewricht65%
  Verlies van een duim25%
  Verlies van een wijsvinger15%
  Verlies van een middelvinger12%
  Verlies van een ringvinger of een pink10%
  Verlies van alle vingers van een hand65%
  Verlies van een been tot in het heupgewricht75%
  Verlies van een been tot in of boven het kniegewricht50%
  Verlies van een voet of been beneden het kniegewricht50%
  Verlies van een grote teen10%
  Verlies van een van uw andere tenen5%
  Verlies van uw totale natuurlijke gebit20%
  Verlies van de reuk of de smaak5%
 • Zomertijd, winterstop of jaardekking

  Zomertijd, winterstop of jaardekking

  Laat u uw motor staan in de winter? Dan hoeft u hem niet het hele jaar door te verzekeren tegen alle risico's. De premie van uw Motorverzekering is berekend op basis van de periode waarin u daadwerkelijk rijdt.

  De winterstopperiode geldt van 1 december tot 1 maart. Kiest u de winterstop? Dan is uw motor in die periode niet verzekerd.

  Kiest u de zomertijddekking? Dan is uw motor alleen verzekerd gedurende de periode dat de zomertijd is ingesteld: van de laatste zondag van maart om 2.00 uur tot de laatste zondag van oktober om 3.00 uur.

  Heeft u Beperkt casco of All Risk? Dan is uw motor in de stalling wél het hele jaar door verzekerd tegen onder andere diefstal of schade door brand, ook als u winterstop of zomertijddekking kiest.

 • Helm en motorkleding verzekeren

  Helm en motorkleding verzekeren

  Met deze dekking bent u verzekerd voor:

  • beschadiging van uw helm en kleding, of die van een medeverzekerde, door alle van buitenkomende onheilen.
  • diefstal van de helm en kleding.

  Wordt uw helm/kleding beschadigd of gestolen? Dan vergoeden wij de reparatiekosten of vervangingskosten tot maximaal de dagwaarde min restanten tot het maximaal verzekerde bedrag per gebeurtenis. Het minimum verzekerd bedrag is € 500,-.

   

 • Woonplaatsservice

  Woonplaatsservice

  Wat is verzekerd?

  Standaard bent u verzekerd als uw motor uitvalt buiten uw woonplaats en u daardoor uw weg niet meer kunt vervolgen. Met de Woonplaatsservice bent u ook verzekerd als uw motor uitvalt binnen uw woonplaats. U bent ook verzekerd bij uitval door eigen gebrek of pech, als uw motor niet ouder is dan 12 jaar.

  Wat krijgt u vergoed?

  Als u de Woonplaatsservice meeverzekert vergoeden wij:

  • de kosten van een noodreparatie als uw motor binnen uw woonplaats uitvalt door een onverwachte mechanische storing;
  • als noodreparatie niet mogelijk is, de kosten van vervoer van de motor naar de dichtstbijzijnde garage of naar een garage naar keuze, als reparatie dezelfde dag niet mogelijk is;
  • de kosten van vervoer per taxi van de verzekerden, onmiddellijk na de gebeurtenis, naar een adres in Nederland;
  • de kosten van een vervangende motor tijdens de duur van de reparatie (als reparatie van de motor langer dan 2 dagen duurt);
  • per persoon één hotelovernachting tot maximaal € 100,- per verzekerde als de motor in Nederland is uitgevallen.

   

 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  Wat is verzekerd?

  Met deze dekking bent u, en de door u gemachtigde bestuurder of passagier van de verzekerde motor, verzekerd voor rechtsbijstand bij juridische meningsverschillen (behalve als het meningsverschil te maken heeft met het bedrijfsmatig exploiteren van de verzekerde motor). Deze meningsverschillen moeten zijn voortgekomen uit een gebeurtenis die verband houdt met:

  • deelname aan het wegverkeer met de verzekerde motor;

  • het bezit, onderhoud of vervanging van de verzekerde motor.

  Waar bent u verzekerd?

  U bent in het gekozen verzekeringsgebied verzekerd voor juridische meningsverschillen over:

  • aan u toegebrachte schade;

  • in een tegen u aangespannen strafzaak;

  • een sleep- of reparatie overeenkomst.

  Daarnaast bent u in Nederland verzekerd voor alle overige juridische meningsverschillen.

  Wat krijgt u vergoed?

  Rechtsbijstand in natura

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS.

  Kosten

  De kosten van de deskundigen van DAS worden volledig vergoed. Daarnaast vergoedt DAS (tot maximaal € 25.000,- per juridisch meningsverschil) externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen.

  Waarborgsom

  U bent verzekerd tot maximaal € 12.500,- voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  Onvermogen andere partij om te betalen bij verhaal

  Lukt het niet schade aan de motor te verhalen op de andere partij omdat deze niet kan betalen? Dan vergoedt DAS deze schade tot maximaal €750,- als de schade minimal € 125,- bedraagt en het gevolg is van een onrechtmatige daad.

  Te laag financieel belang

  Is het belang van de zaak niet groot genoeg om (nog) kosten van rechtsbijstand te maken? Dan verleent DAS geen rechtsbijstand (meer). U krijgt dan een bedrag dat gelijk is aan het belang van de zaak.

   

Sinds 1 januari 2019 kunt u deze verzekering niet meer nieuw afsluiten bij de Europeesche.

Zoekt u een alternatief? Dan biedt a.s.r. u een passende verzekering.

Welke vragen heeft u bij de Motorverzekering?

Mag ik mijn motorfiets uitlenen?

Ja, maar houd er rekening mee dat schades door eigen schuld ten koste gaan van uw schadevrije jaren en premie.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat is het eigen risico op de Motorverzekering?

Het standaard eigen risico bedraagt € 150. Als de bestuurder jonger is dan 24 jaar is het eigen risico € 200. Het eigen risico bij diefstal in één van de 4 grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht of in Limburg bedraagt € 450. Deze wordt verlaagd naar € 150 als de motor is voorzien van minimaal een klasse 1 SCM-goedgekeurd anti-diefstalsysteem. U kunt ook een extra eigen risico kiezen. Dan betaalt u een lagere premie.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat is het verzekeringsgebied van de Motorfietsverzekering?

Het verzekeringsgebied van de Motorfietsverzekering omvat heel Europa plus de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback