Fiets

Mountainbikeverzekering

De verzekering voor uw mountainbike, ATB of veldritfiets

Bereken uw premie

Mountainbikeverzekering

Mountainbiken? Het is de uitdaging waar het om draait. Bos, duin of berg, geen terrein is voor u onbedwingbaar. Des te zwaarder het parcours, des te intenser de beleving. Juist daarom bespaart u niet op uw fiets. Alleen het lichtste en sterkste is goed genoeg. Met de Mountainbikeverzekering helpt de Europeesche u om die uitdagingen volop te kunnen blijven aangaan. Het is een verzekering van fietsers vóór fietsers, ontwikkeld in samenwerking met de KNWU en geselecteerde fietsendealers.

Uitstekende Allriskverzekering voor uw mountainbike

Met de Mountainbikeverzekering is uw mountainbike, ATB of veldritfiets standaard verzekerd tegen beschadiging, tegen diefstal uit een afgesloten ruimte en tegen beroving. U kunt bovendien een extra dekking van uw fietshelm en schoenen afsluiten. Zodat u al uw materiaal in één keer heeft verzekerd!

Voor nieuwe en tweedehands mountainbikes

De Mountainbikeverzekering is er voor nieuwe, maar ook voor gebruikte mountainbikes en ATB’s. En dat hoeft niet één exemplaar te zijn. Veel fietsliefhebbers hebben immers meerdere mountainbikes en racefietsen. Bij de Europeesche weten we dat als geen ander. Heeft u meer sportfietsen? Dan kunt u op onze verzekering tot 9 mountainbikes en racefietsen tegelijk verzekeren.

Eerste jaar nieuw- of aankoopwaardevergoeding

Een nieuwe mountainbike of ATB is één jaar lang verzekerd op basis van de nieuwwaarde. Een tweedehands mountainbike of ATB wordt verzekerd op basis van aankoop- of dagwaarde. In dat geval taxeert een van de aangesloten dealers uw fiets kosteloos. U betaalt alleen premie over de vastgestelde waarde. Na het eerste jaar geldt de dagwaarde, die we bij total-loss volledig uitkeren. Wel geldt altijd een laag eigen risico van € 50,-.

Wilt u uw mountainbike op basis van nieuwwaarde verzekeren? Sluit dan binnen 2 weken na aanschaf de Mountainbikeverzekering af. Heeft u de mountainbike of ATB dit jaar gekocht? Vul dan het aankoopbedrag in.

Snelle schadeafwikkeling, zelfs bij carbonreparatie

Is uw beschadigde mountainbike redelijkerwijs te herstellen? Dan laten wij uw fiets repareren voor onze rekening. Als uw mountainbike een carbonframe heeft, kunnen deze in veel gevallen worden hersteld. Hiervoor werken wij samen met het gespecialiseerde carbonreparatiebedrijf Unlimited Colors.

Verzeker uw ATB direct of via een fietsenwinkel

U kunt de Mountainbikeverzekering direct bij Europeesche afsluiten, maar ook bij een fietsendealer in uw buurt. Klik op de knop bereken je premie om de verzekering af te sluiten. 

 

Wat is verzekerd bij de Mountainbikeverzekering?

Dit is verzekerd
Beschadiging van uw mountainbike
Diefstal uit een afgesloten ruimte
Beroving
Of
Vind een dealer bij u in de buurt
from
Oorsprong