Motorverzekering

Oldtimer Motorverzekering

Omdat uw klassieke motor veel voor u betekent

De verzekering voor klassieke motoren

Let op: u kunt deze verzekering niet meer nieuw afsluiten. Deze pagina is ter informatie, bijvoorbeeld als u nog een lopende polis op deze verzekering hebt.

Uw klassieke motorfiets is meer dan alleen een vervoermiddel. Het is een waardevol stuk historie. En het is een bezit dat u graag wilt tonen, door te rijden, maar ook als u afstapt. U kunt er bevlogen over vertellen. Onze FEHAC-goedgekeurde Oldtimer Motorverzekering zorgt ervoor dat u uw enthousiasme behoudt. Want daarmee is uw klassieke motor perfect verzekerd.

Het verzekeren van klassieke motoren zit ons namelijk in het bloed. U merkt dit aan de uitstekende dekking en heldere voorwaarden van onze Oldtimer Motorverzekering. Maar ook aan de eerlijke, lage premie – als u weinig rijdt, betaalt u minder. De premie is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal jaarkilometers én van de periode. Wel zo eerlijk als u alleen ‘s zomers rijdt. En bent u lid van een club die is aangesloten bij de FEHAC? Dan is voor de verzekering nóg goedkoper dankzij de premiekorting van 10 procent.

FEHAC-goedgekeurde oldtimer motorverzekering

Als u met uw oldtimer lid bent of wordt van een club die aangesloten is bij de FEHAC, dan betaalt u 10% minder voor uw oldtimerverzekering bij de Europeesche.

Geheel op maat Oldtimerverzekering voor uw motor

U bepaalt u zelf welke risico’s u wilt afdekken. Diefstal en schade door brand bijvoorbeeld, of rechtsbijstand en pechhulp in heel Europa. Let op! De te verzekeren klassieke motor moet op uw naam staan, anders bent u niet verzekerd.

De Oldtimerverzekering is speciaal voor klassieke motoren vanaf 25 jaar. Voor motoren jonger dan 25 jaar, hebben wij de reguliere Europeesche motorverzekering. En heeft u een klassieke auto? Kijk dan bij onze Oldtimerverzekering.

Minder rijden? Dan ook minder betalen

Het seizoen bepaalt de premie. Als u ’s winters niet met uw oldtimer op pad gaat, betaalt u minder voor uw verzekering. Hoe minder kilometers u per jaar rijdt, hoe lager de premie.Kiest u voor All Risk of Beperkt Casco? Dan blijft uw oldtimermotor ook tijdens stalling het hele jaar verzekerd tegen diefstal en brandschade.

24/7 hulpverlening via de Europeesche Hulplijn

Handig als uw oldtimermotor met pech op de vluchtstrook staat. Vragen worden direct beantwoord, kundige hulp is snel onderweg. Hulp in Nederland, buiten de eigen woonplaats, is standaard meeverzekerd. Voor hulp in Europa heeft u een uitbreiding nodig. Tip! Sla het nummer van de Europeesche Hulplijn op in uw mobiele telefoon: +31 20 6515 777.

Meer klassieke motoren tegelijk verzekeren

Meer oldtimermotoren mogen in één verzekering, mits elke oldtimer 25 jaar of ouder is. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bekijk alle documenten en formulieren

Wat is verzekerd bij de Oldtimer Motorverzekering?

Dit is verzekerdWAWA / beperkt cascoWA / allrisk
Schade aan anderen (WA)
Pechservice Nederland
Diefstal
Brand
Natuurschade
Schade die u aan uw motor heeft veroorzaakt

Wat kunt u zelf kiezen bij de Oldtimer Motorverzekering?

 • Hulpverlening Europa

  Hulpverlening Europa

  Als u in het buitenland een ongeluk of schade veroorzaakt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. U spreekt de taal niet, u kent de weg niet en u weet van schrik niet wat u het beste kunt doen. Laat dat maar aan ons over. Met deze uitbreiding bent u verzekerd van onze deskundige hulp in heel Europa. Bovendien heeft u recht op de altijd-terughaal-garantie. Als uw klassieke motor total loss is, halen wij hem toch terug naar Nederland!

 • Helm en kleding

  Helm en kleding

  Heeft u kostbare motorkleding? Dan is deze uitbreiding ideaal voor u. Er kan immers van alles gebeuren met uw helm en kleding, ook als u niet op de motor zit. Met deze uitbreiding verzekert u ook de helm en kleding van uw medemotorrijders achterop of in het zijspan.

 • Schadeverzekering opzittenden

  Schadeverzekering opzittenden

  Verkeersongelukken komen helaas vrij vaak voor. Als u een aanrijding krijgt met uw klassieke motor, hopen wij van harte dat u met de schrik vrijkomt. Mocht u of een van uw passagiers toch iets overkomen, dan bent u daar met deze uitbreiding tegen verzekerd. Als u een verkeersongeluk krijgt, vergoeden wij de schade aan personen en persoonlijke bezittingen.

 • Ongevallen opzittenden

  Ongevallen opzittenden

  U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens een motorrit een ernstig ongeluk krijgt. Dan zijn de gevolgen niet te overzien. Het minste dat wij voor u kunnen doen, is financieel bijspringen. Met deze uitbreiding ontvangt u een geldbedrag als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit. Bij overlijden is dat € 15.000,- en bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-. De uitbreiding Ongevallen opzittenden kunt u ook afsluiten voor mensen achterop of in het zijspan.

  •  
 • Verhaalservice extra

  Verhaalservice extra

  In het verkeer kunt u terechtkomen in een ruzie of conflict. Bijvoorbeeld omdat iemand tegen uw klassieke motor is gebotst en de schade niet wil vergoeden. Met deze uitbreiding ontvangt u de juridische bijstand die u nodig heeft om de schadekosten te verhalen.

 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  Deze uitbreiding is een aanvulling op de Verhaalservice-extra. U heeft recht op juridisch advies en complete rechtsbijstand, dus niet alleen voor ruzie over schade die u oploopt in het verkeer. Stel dat u ruzie krijgt met een monteur over een slecht uitgevoerde reparatie. Dan betalen wij de kosten voor een juridisch adviseur of advocaat.

Vanaf 1 januari 2019 kunt u deze verzekering niet meer afsluiten bij de Europeesche.

Zoekt u een alternatief? Kijk dan in het overzicht van a.s.r.-verzekeringen.

Welke vragen heeft u bij de Oldtimer Motorverzekering?

Mag ik mijn oldtimer verhuren?

Verhuur is mogelijk als de verzekeringnemer de chauffeur is én het verhuur incidenteel plaatsvindt voor bijvoorbeeld verhuur tijdens trouwritten. Verhuur is niet gedekt als de verzekeringnemer niet de chauffeur is of als het verhuur een zakelijk karakter heeft.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Mag ik woonwerkverkeer rijden met de Oldtimer (motor)?

Nee, u u kunt uw oldtimer (motor) utisluitend recreatief gebruiken. Woonwerkverkeer, boodschappen doen en dagelijkse bezigheden vallen niet onder recreatief gebruik.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Vanaf welk bouwjaar is een auto of motor een oldtimer?

Vanaf een leeftijd van 25 jaar kan een auto of motor een oldtimer zijn. Niet elk ouder voertuig komt in aanmerking. Ook het gebruik is bepalend voor de oldtimerverzekering. Kijkt u daarom op onze productpagina wat de richtlijnen zijn of neemt u vrijblijvend contact op met één van onze verzekeringsadviseurs. U kunt die vinden op onze website.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback