oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Omdat u wilt rijden

De beste oldtimerverzekering voor uw klassieker

Let op: u kunt deze verzekering niet meer nieuw afsluiten. Deze pagina is ter informatie, bijvoorbeeld als u nog een lopende polis op deze verzekering hebt.

Een klassieke auto vertelt een verhaal. Over een roadtrip, over de restauratie. Over clubmeetings of vakanties. Over de goede momenten in het leven. En soms over pech en schade. Ook dát kan trouwens mooie verhalen opleveren. Mits uw oldtimer goed is verzekerd: de Oldtimerverzekering van Europeesche Verzekeringen.

Oldtimerverzekering met eerlijke premie

Het verzekeren van oldtimers en klassieke motoren is ons vak. U merkt dit aan de uitstekende dekking en heldere voorwaarden van onze Oldtimerverzekering. En aan de eerlijke, lage premie – als u weinig rijdt, betaalt u minder. Maar ook aan de grote vrijheid, want u bepaalt zélf wat onze Oldtimerverzekering dekt. Zoals diefstal en schade door brand, of rechtsbijstand en pechhulp in heel Europa.

Voordelen van onze oldtimerverzekering

Onze oldtimerverzekering is goedgekeurd door de FEHAC. Bent u FEHAC-lid? Dan krijgt u 10% korting op de premie. De FEHAC is belangenbehartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder. Zij weten als geen ander waar een perfecte Oldtimerverzekering aan moet voldoen.

Uw premie oldtimerverzekering is afgestemd op de kilometers die u aflegt en de periode waarin u rijdt. Wel zo eerlijk als u alleen ‘s zomers de weg op gaat.

 

Oldtimerverzekering, onze voorwaarden

 

 • Uw auto is minimaal 25 jaar oud en u rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar.

 • Het is een auto die als verzamelobject kan gelden en waarvoor een merkenclub bestaat.

 • De Oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik. Voor de dagelijkse kilometers hebt u een tweede auto op naam.

 • Is de auto een youngtimer van bouwjaar 1971 of jonger? Dan accepteren we alleen auto's die rijden op benzine en met een minimale taxatiewaarde van € 5.000.

 • Wij kunnen uw oldtimer alleen verzekeren als u hier een FEHAC goedgekeurd taxatierapport voor heeft. Wij volgen de FEHAC-richtlijnen en de FEHAC-lijst met door hen goedgekeurde taxateurs. Klik hier voor deze lijst en meer informatie.

Wat is verzekerd bij de Oldtimerverzekering?

Dit is verzekerdWAWA / beperkt cascoWA / allrisk
Schade aan anderen (WA)
Hulpverlening
Brand
Diefstal
Storm
Hagel
Transportschade
Schade die u aan uw oldtimer heeft veroorzaakt

Wat kunt u zelf kiezen bij de Oldtimerverzekering?

 • Pechhulp buitenland

  Pechhulp buitenland

  Als u in het buitenland een ongeluk of schade veroorzaakt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. U spreekt de taal niet, u kent de weg niet en u weet van schrik niet wat u het beste kunt doen. Laat dat maar aan ons over. Met deze uitbreiding bent u verzekerd van onze deskundige hulp in Europa. Bovendien heeft u recht op de altijd-terughaal-garantie. Als uw oldtimer total loss is, halen wij hem toch terug naar Nederland!

 • Schadeverzekering inzittenden

  Schadeverzekering inzittenden

  Verkeersongelukken komen helaas vrij vaak voor. Als u een aanrijding krijgt met uw oldtimer, hopen wij van harte dat u met de schrik vrijkomt. Mocht u of een van uw passagiers toch iets overkomen, dan bent u daar met deze uitbreiding tegen verzekerd. Als u een verkeersongeluk krijgt, vergoeden wij de schade aan personen en persoonlijke bezittingen.

 • Ongevallen inzittenden

  Ongevallen inzittenden

  U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens een ritje met uw oldtimer een ernstig ongeluk krijgt. Het minste dat wij voor u kunnen doen, is financieel bijspringen. Met deze uitbreiding ontvangt u een geldbedrag als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit van uzelf of uw passagiers. Bij overlijden is dat € 15.000,- en bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-.

 • Verhaalservice extra

  Verhaalservice extra

  In het verkeer kunt u terechtkomen in een ruzie of conflict. Bijvoorbeeld omdat iemand tegen de achterkant van uw oldtimer is aangereden en de schade niet wil vergoeden. Met deze uitbreiding ontvangt u de juridische bijstand die u nodig heeft om de schadekosten te verhalen.

 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  Deze uitbreiding is een aanvulling op de Verhaalservice-extra. U heeft recht op juridisch advies én complete rechtsbijstand, dus niet alleen voor ruzie over schade die u oploopt in het verkeer. Stel dat u ruzie krijgt met een garagebedrijf over een slecht uitgevoerde reparatie. Dan betalen wij de kosten voor een juridisch adviseur of advocaat.

 • Taxatie (FEHAC)

  Taxatie (FEHAC)

  Goedgekeurde taxateurs

  De Fehac kent sinds juni 2007 een erkenningsregeling van taxatierapporten van zowel merkenclubs aangesloten bij de Fehac als van de rapporten van onafhankelijk taxateurs. De Fehac houdt een lijst bij van door hen erkende taxateurs. Dit zijn taxateurs die rapporten leveren die inhoudelijk voldoen aan de minimale eisen van de Fehac. Daarnaast voldoen deze taxateurs aan de deskundigheidseisen en beschikken ze over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

  Wij volgen de Fehac-richtlijnen en de Fehac-lijst met door hen goedgekeurde taxateurs. Een overzicht met erkende taxateurs en een document met de minimale eisen voor erkenning vindt u op deze link.

  Taxatiewaarde

  Er ontstaat regelmatig discussie over de waardebepaling en welke grondslag hiervoor als leidraad geldt. Het uitgangspunt voor de waardevaststelling is taxatie op basis van de reële waarde in de markt op het moment van taxeren. De waarde zal altijd aan de hand van feiten en fysieke bewijsstukken door een taxateur worden gepresenteerd in het taxatierapport.

Sinds 1 januari 2019 kunt u deze verzekering niet meer nieuw afsluiten bij de Europeesche.

Zoekt u een alternatief? Dan biedt a.s.r. u een passende verzekering.

Welke vragen heeft u bij de Oldtimerverzekering?

Mag ik mijn oldtimer verhuren?

Verhuur is mogelijk als de verzekeringnemer de chauffeur is én het verhuur incidenteel plaatsvindt voor bijvoorbeeld verhuur tijdens trouwritten. Verhuur is niet gedekt als de verzekeringnemer niet de chauffeur is of als het verhuur een zakelijk karakter heeft.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Mag ik woonwerkverkeer rijden met de Oldtimer (motor)?

Nee, u u kunt uw oldtimer (motor) utisluitend recreatief gebruiken. Woonwerkverkeer, boodschappen doen en dagelijkse bezigheden vallen niet onder recreatief gebruik.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Vanaf welk bouwjaar is een auto of motor een oldtimer?

Vanaf een leeftijd van 25 jaar kan een auto of motor een oldtimer zijn. Niet elk ouder voertuig komt in aanmerking. Ook het gebruik is bepalend voor de oldtimerverzekering. Kijkt u daarom op onze productpagina wat de richtlijnen zijn of neemt u vrijblijvend contact op met één van onze verzekeringsadviseurs. U kunt die vinden op onze website.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback