oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Omdat u wilt rijden

De beste oldtimerverzekering voor uw klassieker

Een klassieke auto vertelt een verhaal. Over een roadtrip, over de restauratie. Over clubmeetings of vakanties. Over de goede momenten in het leven. En soms over pech en schade. Ook dát kan trouwens mooie verhalen opleveren. Mits uw oldtimer goed is verzekerd: de Oldtimerverzekering van Europeesche Verzekeringen.

Oldtimerverzekering met eerlijke premie

Het verzekeren van oldtimers en klassieke motoren is ons vak. U merkt dit aan de uitstekende dekking en heldere voorwaarden van onze Oldtimerverzekering. En aan de eerlijke, lage premie – als u weinig rijdt, betaalt u minder. Maar ook aan de grote vrijheid, want u bepaalt zélf wat onze Oldtimerverzekering dekt. Zoals diefstal en schade door brand, of rechtsbijstand en pechhulp in heel Europa.

Voordelen van onze oldtimerverzekering

Onze oldtimerverzekering is goedgekeurd door de FEHAC. Bent u FEHAC-lid? Dan krijgt u 10% korting op de premie. De FEHAC is belangenbehartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder. Zij weten als geen ander waar een perfecte Oldtimerverzekering aan moet voldoen.

Uw premie oldtimerverzekering is afgestemd op de kilometers die u aflegt en de periode waarin u rijdt. Wel zo eerlijk als u alleen ‘s zomers de weg op gaat.

Oldtimerverzekering ook geschikt voor klassiekercollecties

Heeft u een klassiekercollectie? Dan kunt u alle auto’s in één collectieverzekering onderbrengen. Bel onze experts: +31 20 6515253 voor een vrijblijvende offerte.

Oldtimerverzekering, onze voorwaarden

 • Uw auto is minimaal 25 jaar oud en u rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar.

 • Het is een auto die als verzamelobject kan gelden en waarvoor een merkenclub bestaat.

 • De Oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik. Voor de dagelijkse kilometers hebt u een tweede auto op naam.

 • Is de auto een youngtimer van bouwjaar 1971 of jonger? Dan accepteren we alleen auto's die rijden op benzine en met een minimale taxatiewaarde van € 5.000.

 • Wij kunnen uw oldtimer alleen verzekeren als u hier een FEHAC goedgekeurd taxatierapport voor heeft. Wij volgen de FEHAC-richtlijnen en de FEHAC-lijst met door hen goedgekeurde taxateurs. Klik hier voor deze lijst en meer informatie.

Wat is verzekerd

Dit is verzekerdWAWA / beperkt cascoWA / allrisk
Schade aan anderen (WA)
Hulpverlening
Brand
Diefstal
Storm
Hagel
Transportschade
Schade die u aan uw oldtimer heeft veroorzaakt

De Oldtimercheck van de Europeesche

Om in aanmerking te komen voor de Oldtimerverzekering stellen wij strenge eisen.
Door onderstaande vragen in te vullen kunt u direct zien of u een Oldtimerverzekering bij Europeesche Verzekeringen kunt afsluiten.

Wij beoordelen per aanvraag of een auto in aanmerking komt voor een Oldtimerverzekering.

U komt in aanmerking voor een Oldtimerverzekering van de Europeesche. Ga naar de premieberekening om te zien wat de Oldtimerverzekering kost.
U komt in aanmerking voor een Oldtimerverzekering van de Europeesche, maar u kunt uw oldtimer alleen verzekeren met de dekking WA beperkt of WA casco.
Op basis van uw antwoorden komt u niet in aanmerking voor een Oldtimerverzekering van de Europeesche.

U kunt onze verzekeringen afsluiten via een groot aantal tussenpersonen.
Bij wie u dat doet, beslist u zelf. U betaalt overal dezelfde premie.

Tussenpersonen voor Oldtimerverzekering

Vind een tussenpersoon bij u in de buurt

from
Oorsprong

Wat kunt u zelf kiezen?

Pechhulp buitenland

Als u in het buitenland een ongeluk of schade veroorzaakt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. U spreekt de taal niet, u kent de weg niet en u weet van schrik niet wat u het beste kunt doen. Laat dat maar aan ons over. Met deze uitbreiding bent u verzekerd van onze deskundige hulp in Europa. Bovendien heeft u recht op de altijd-terughaal-garantie. Als uw oldtimer total loss is, halen wij hem toch terug naar Nederland!

Schadeverzekering inzittenden

Verkeersongelukken komen helaas vrij vaak voor. Als u een aanrijding krijgt met uw oldtimer, hopen wij van harte dat u met de schrik vrijkomt. Mocht u of een van uw passagiers toch iets overkomen, dan bent u daar met deze uitbreiding tegen verzekerd. Als u een verkeersongeluk krijgt, vergoeden wij de schade aan personen en persoonlijke bezittingen.

Ongevallen inzittenden

U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens een ritje met uw oldtimer een ernstig ongeluk krijgt. Het minste dat wij voor u kunnen doen, is financieel bijspringen. Met deze uitbreiding ontvangt u een geldbedrag als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit van uzelf of uw passagiers. Bij overlijden is dat € 15.000,- en bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-.

Verhaalservice extra

In het verkeer kunt u terechtkomen in een ruzie of conflict. Bijvoorbeeld omdat iemand tegen de achterkant van uw oldtimer is aangereden en de schade niet wil vergoeden. Met deze uitbreiding ontvangt u de juridische bijstand die u nodig heeft om de schadekosten te verhalen.

Rechtsbijstand

Deze uitbreiding is een aanvulling op de Verhaalservice-extra. U heeft recht op juridisch advies én complete rechtsbijstand, dus niet alleen voor ruzie over schade die u oploopt in het verkeer. Stel dat u ruzie krijgt met een garagebedrijf over een slecht uitgevoerde reparatie. Dan betalen wij de kosten voor een juridisch adviseur of advocaat.

Eigen Risico

Standaard geldt er een eigen risico van € 130,- per gebeurtenis. Voor bestuurders jonger dan 24 jaar is het standaard eigen risico €200,- per gebeurtenis.

De Europeesche werkt in Nederland samen met Carglass, de specialist in ruitschade. Laat u ruitschade aan uw klassieker repareren bij Carglass? Dan bespaart u 50% op uw eigen risico.

 

 • Pechhulp buitenland
 • Schadeverzekering inzittenden
 • Ongevallen inzittenden
 • Verhaalservice extra
 • Rechtsbijstand
 • Taxatie (FEHAC)

  Taxatie (FEHAC)

  Goedgekeurde taxateurs

  De Fehac kent sinds juni 2007 een erkenningsregeling van taxatierapporten van zowel merkenclubs aangesloten bij de Fehac als van de rapporten van onafhankelijk taxateurs. De Fehac houdt een lijst bij van door hen erkende taxateurs. Dit zijn taxateurs die rapporten leveren die inhoudelijk voldoen aan de minimale eisen van de Fehac. Daarnaast voldoen deze taxateurs aan de deskundigheidseisen en beschikken ze over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

  Wij volgen de Fehac-richtlijnen en de Fehac-lijst met door hen goedgekeurde taxateurs. Een overzicht met erkende taxateurs en een document met de minimale eisen voor erkenning vindt u op deze link.

  Taxatiewaarde

  Er ontstaat regelmatig discussie over de waardebepaling en welke grondslag hiervoor als leidraad geldt. Het uitgangspunt voor de waardevaststelling is taxatie op basis van de reële waarde in de markt op het moment van taxeren. De waarde zal altijd aan de hand van feiten en fysieke bewijsstukken door een taxateur worden gepresenteerd in het taxatierapport.

Lees meer