Racefietsverzekering

Racefietsverzekering

De verzekering voor racefiets en baanfiets

Bereken uw premie

Racefietsverzekering

Een racefiets is een kostbaar bezit. Logisch, want of u nu een toertocht over Nederlandse dijkjes maakt of tijdens uw fietsvakantie de Alpe d’Huez beklimt, u zoekt altijd het beste materiaal. Steeds lichter, steeds sneller. En dat vergt soms forse investeringen. Met de Racefietsverzekering helpt de Europeesche u om daar volop van te kunnen blijven genieten. Het is een verzekering van wielrenners vóór wielrenners, ontwikkeld in samenwerking met de KNWU en geselecteerde fietsendealers. 

Uitstekende Allriskverzekering voor uw racefiets

Met de Racefietsverzekering is uw racefiets standaard verzekerd tegen beschadiging, tegen diefstal uit een afgesloten ruimte en tegen beroving. U kunt bovendien een extra dekking van uw fietshelm en schoenen afsluiten. Zodat u al uw materiaal in één keer heeft verzekerd!

Verzekering voor nieuwe en tweedehands racefietsen 

De Racefietsverzekering is er voor nieuwe, maar ook voor gebruikte racefietsen. En dat hoeft niet één exemplaar te zijn. Veel amateurwielrenners hebben immers meerdere racefietsen. Bij de Europeesche weten we dat als geen ander. Daarom kunt u op onze verzekering tot 9 racefietsen en mountainbikes tegelijk verzekeren.

Eerste jaar nieuw- of aankoopwaardevergoeding bij onze racefietsverzekering

Een nieuwe racefiets of baanfiets is één jaar lang verzekerd op basis van de nieuwwaarde. Een tweedehands racefiets wordt verzekerd op basis van aankoop- of dagwaarde. In dat geval taxeert een van de aangesloten dealers uw fiets kosteloos. U betaalt alleen premie over de vastgestelde waarde. Na het eerste jaar geldt de dagwaarde, die we bij total-loss volledig uitkeren. Wel geldt altijd een laag eigen risico van € 50,-. 

Wilt u uw racefiets op basis van nieuwwaarde verzekeren? Sluit dan binnen 2 weken na aanschaf de Racefietsverzekering af. Heeft u uw racefiets dit jaar gekocht? Vul dan de aankoopwaarde in.

Snelle schadeafwikkeling, zelfs bij carbonreparatie

Is uw beschadigde racefiets redelijkerwijs te herstellen? Dan laten wij uw fiets repareren voor onze rekening. Als uw wielrenfiets een carbonframe heeft, kunnen deze in veel gevallen worden hersteld. Hiervoor werken wij samen met het gespecialiseerde carbonreparatiebedrijf Unlimited Colors.

Verzeker uw wielrenfiets direct of via een fietsenwinkel

U kunt de Racefietsverzekering direct bij Europeesche afsluiten, maar ook bij een fietsendealer in uw buurt. Klik op de knop bereken je premie om de verzekering af te sluiten.

Wat is verzekerd bij de Racefietsverzekering?

Dit is verzekerd
Beschadiging van uw racefiets
Diefstal uit een afgesloten ruimte
Beroving

Wat kunt u zelf kiezen bij de Racefietsverzekering?

  • Helm en schoenen

    Helm en schoenen

    Voor € 15,- meer per jaar verzekert u uw speciale fietshelm en fietsschoenen mee, tot een maximaal verzekerd bedrag van € 250,-. De verzekering is tegen schade en diefstal. Voor deze dekking geldt een eigen risico van €25,-.

Of
Vind een dealer bij u in de buurt
from
Oorsprong