Sporttimer

Sporttimerverzekering

Omdat de rit het doel is

De verzekering voor elke sportwagen

Let op: u kunt deze verzekering niet meer nieuw afsluiten. Deze pagina is ter informatie, bijvoorbeeld als u nog een lopende polis op deze verzekering hebt.

Vele mensen dromen ervan in een sportwagen of cabrio te rijden. U doet het. Niet elke dag, maar op bijzondere momenten haalt u uw sportauto uit de stalling. Een prachtig exemplaar waar u heel zuinig op bent. Denk daarom aan de speciale Sporttimerverzekering van de Europeesche.

De Sporttimerverzekering is er voor elke sportwagen jonger dan 20 jaar. En de voorwaarden zijn glashelder: u bent 24 jaar of ouder, u rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar en u heeft een andere auto voor dagelijks gebruik.

Altijd een verzekering op maat

Wat u koestert, moet ook goed verzekerd zijn. Hoe goed u uw sportwagen verzekert, is helemaal aan u. Zo kiest u een basisdekking die bij uw situatie past en kunt u deze onder meer uitbreiden met rechtsbijstand. Let op! De te verzekeren sportwagen moet op uw naam staan, anders bent u niet verzekerd.

Uitgebreide hulpverlening in Nederland of Europa

Heeft u pech onderweg of hulp nodig tijdens een van uw ritten? Dan kunt u de Europeesche Hulplijn dag en nacht bellen. Wij komen waar nodig direct in actie. Hulp in Nederland, buiten de eigen woonplaats, is standaard verzekerd. Voor hulp in Europa heeft u een uitbreiding nodig. Tip: zet het nummer van de Europeesche Hulplijn in uw mobiele telefoon (+ 31 20 65 15 777). Zo weet u ons gemakkelijk te vinden.

Voor allerlei typen sportwagens

De Sporttimerverzekering is bedoeld voor allerlei typen sportwagens (tot twintig jaar oud). Dus ook voor uw exoot, coupé, cabrio, grand-tourismo, kitcar of replica-uitvoering. Wilt u weten of uw auto een sporttimer is? Kijk dan op onze Sporttimerlijst.

Bekijk alle documenten en formulieren

Wat is verzekerd bij de Sporttimerverzekering?

Wat kan er zoal gebeuren met uw sportwagen?WAWA / beperkt cascoWA / allrisk
U veroorzaakt een aanrijding. Uw sportwagen en de auto waartegen u bent gebotst, zijn zwaar beschadigd.
In het buitenland wordt beslag gelegd op uw sportwagen en u dient een borgsom te betalen van € 50.000,-.
U krijgt pech met uw sportwagen in Nederland en uw voertuig dient gesleept te worden.
Uw sportwagen wordt gestolen en niet meer teruggevonden.
Uw sportwagen raakt beschadigd door brand.
Tijdens storm valt een grote tak op uw sportwagen.
Tijdens een toerrit in Duitsland steekt plotseling een hert de weg over, die u niet meer kunt ontwijken.
Door een stuurfout rijdt u met uw sportwagen een sloot in.
Tijdens het inparkeren rijdt u achteruit tegen een paaltje.
Iemand beschadigt opzettelijk uw sportwagen.

Wat kunt u zelf kiezen bij de Sporttimerverzekering?

 • Hulpverlening Europa

  Hulpverlening Europa

  Als u in het buitenland een ongeluk of schade veroorzaakt, zijn de gevolgen soms niet te overzien. U spreekt de taal niet, u kent de weg niet en u weet van schrik niet wat u het beste kunt doen. Laat dat maar aan ons over. Met deze uitbreiding bent u verzekerd van deskundige hulp in Europa. Bovendien heeft u recht op de altijd-terughaal-garantie. Als uw sportwagen total loss is, halen wij hem toch terug naar Nederland!

 • Schadeverzekering inzittenden

  Schadeverzekering inzittenden

  Verkeersongelukken komen helaas vrij vaak voor. Als u een aanrijding krijgt met uw sportwagen, hopen wij dat u met de schrik vrijkomt. Mocht u of een van uw passagiers toch iets overkomen, dan bent u daar met deze uitbreiding tegen verzekerd. Als u een verkeersongeluk krijgt, vergoeden wij de schade aan personen en persoonlijke bezittingen.

 • Ongevallen inzittenden

  Ongevallen inzittenden

  U moet er niet aan denken, maar stel dat u tijdens een ritje met uw sportwagen een ernstig ongeluk krijgt. Het minste dat wij voor u kunnen doen, is financieel bijspringen. Met deze uitbreiding ontvangt u een geldbedrag als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit van uzelf of uw passagiers. U kunt kiezen uit verschillende geldbedragen.

 • Verhaalservice extra

  Verhaalservice extra

  In het verkeer kunt u terechtkomen in een ruzie of conflict. Bijvoorbeeld omdat iemand tegen de achterkant van uw sportwagen is aangereden en de schade niet wil vergoeden. Met deze uitbreiding ontvangt u de juridische bijstand die u nodig heeft om de schadekosten te verhalen.

 • Rechtsbijstand

  Rechtsbijstand

  Deze uitbreiding is een aanvulling op de Verhaalservice-extra. U heeft recht op juridisch advies én complete rechtsbijstand, dus niet alleen voor ruzie over schade die u oploopt in het verkeer. Stel dat u ruzie krijgt met een garagebedrijf over een slecht uitgevoerde reparatie. Dan betalen wij de kosten voor een juridisch adviseur of advocaat.

Vanaf 1 januari 2019 kunt u deze verzekering niet meer afsluiten bij de Europeesche.

Zoekt u een alternatief? Kijk dan in het overzicht van a.s.r.-verzekeringen.

Welke vragen heeft u bij de Sporttimerverzekering?

Ik ga meedoen aan een snelheids- of behendigheidswedstrijd, kan dat?

Snelheids- of behendigheidswedstrijden zijn uitgesloten van de dekking.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Wat is de looptijd van mijn verzekering?

De looptijd van uw verzekering is 1 jaar vanaf de ingangsdatum van uw verzekering. Binnen 1 jaar krijgt u bericht van ons of u de verzekering wilt verlengen. Wilt u dat? Dan hoeft u helemaal niets te doen. Wilt u de verzekering na een jaar stopzetten? Dan kunt u contact opnemen met uw verzekeringsadviseur of opzeggen via onze website.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Mail ons via het contactformulier

Opzegformulier
Bedankt voor uw feedback