Wintersportverzekering

Wintersportverzekering

Verzekering voor alle wintersport liefhebbers

Complete wintersportverzekering met ruime dekkingen

Het is misschien wel de leukste vakantie van het jaar: de wintersportvakantie! Maar het is ook de vakantie met de meeste risico's. Gelukkig bent u bij de Europeesche op de juiste plek voor de beste wintersportverzekering. De dekkingen zijn ruim en u bent verzekerd van uitstekende hulpverlening.

Wintersportverzekering met de juiste dekkingen

Gaat u op wintersport? Kies dan voor een Reisverzekering met de dekkingen Skiën en Snowboarden, Bagage en Geneeskundige Kosten.

 • Skiën en Snowboarden: dit is de noodzakelijke upgrade van uw Reisverzekering. Met deze dekking gelden uw gekozen dekkingen ook tijdens de wintersport.
 • Geneeskundige Kosten: krijgt u een ongeluk of blessure tijdens de wintersport? De kosten voor de hulpverlening en de dokters- of ziekenhuisrekening worden vergoed. 
 • Bagage: raakt uw bagage of ski-uitrusting kwijt, beschadigd of wordt het gestolen? Ook daarvoor bent u verzekerd.

U kunt ook nog andere nuttige dekkingen afsluiten, zoals ‘hulp en huur vervoer’ en ‘rechtsbijstand’. Verder staan de medewerkers van onze alarmcentrale u bij met alle hulpverlening die u nodig heeft. 

Wintersportverzekering met off-piste dekking

Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Bij ons wel, want wij zijn ware wintersportliefhebbers die zich ook wel eens buiten de piste wagen. Maar het moet wel verantwoord blijven. Negeert u de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of gaat u skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan bent u niet verzekerd. 

Doorlopende Wintersportverzekering met 10% lagere premie

Wij hebben de premie van de Doorlopende Wintersportverzekering tijdelijk met 10% verlaagd. Deze premieverlaging geldt voor de gehele looptijd van de verzekering. Overigens: meestal is een Doorlopende Reisverzekering al voordeliger dan een Kortlopende. Dat geldt al als u 3 weken of meer per jaar op vakantie gaat. 

 

 Bereken uw premie

Liever een Kortlopende Wintersportverzekering?

U kunt bij de Europeesche ook een Kortlopende Reisverzekering afsluiten. Vergeet u dan niet te kiezen voor de dekkingen Skiën en Snowboarden, Geneeskundige Kosten en Bagage?

40 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging

De Europeesche biedt de beste wintersportverzekering. Ook de Nederlandse Ski Vereniging is daarvan overtuigd. Daarom krijgen hun leden - ruim 70.000 wintersporters - onze verzekering aangeboden. Wij werken dit jaar alweer 40 jaar samen met de Ski Vereniging. Jubileum!

Bekijk alle documenten en formulieren

Wat is verzekerd bij de Wintersportverzekering?

Wintersport
Personenhulp
Bagage
GeldOptioneel
SportuitrustingOptioneel
RechtsbijstandOptioneel
Geneeskundige kosten
OngevallenOptioneel
Skiën en Snowboarden
Hulp en hulp vervoermiddelOptioneel

Wat kunt u zelf kiezen bij de Wintersportverzekering?

 • Geneeskundige kosten

  Geneeskundige kosten

  Met deze uitbreiding krijgt u de kosten voor een medische behandeling in het buitenland vergoed. Dit doen wij voor zover uw zorgverzekeraar deze kosten niet dekt. Het is dus noodzakelijk dat u een geldige Nederlandse basis zorgverzekering heeft.

  Voor vergoeding van een behandeling tijdens een buitenlandse reis is het noodzakelijk dat u de behandeling niet kon uitstellen tot u terug was in Nederland. De Europeesche Hulplijn kan u advies geven over artsen en ziekenhuizen in de buurt van uw vakantiebestemming.

  Deze dekking zit in het pakket en is niet optioneel.

 • Bagage

  Bagage

  Bagage, totaal

  Basis €1.000,-

  Comfort €3.000,-

  Optimaal €5.000,-

  waarvan maximaal voor:

   

   

   

  iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)

  € 500,-

  € 1.500,-

  € 2.500,-

  Mobiele telefoons, smartphones

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  (Zonne)brillen, contactlenzen, sieraden, horloges

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  (Elektrische) fietsen, zeil- en surfplanken en rubberboten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Rolstoelen, gehoorapparaten, kunstgebitten

  € 250,-

  € 300,-

  € 500,-

  Reisdocumenten

  kostprijs

  kostprijs

  kostprijs

  Totaal aan kostbaarheden uit een vervoermiddel

  € 500,-

  € 750,-

  € 1.000,-

  Noodkosten als gevolg van een onbruikbare tent

  € 100,-

  € 350,-

  € 500,-

  Tijdens de reis aangeschafte artikelen die niet voor de reis nodig zijn

  € 100,-

  € 300,-

  € 500,-

  Vervoerskosten voor teruggevonden bagage

  € 250,-

  € 250,-

  € 250,-

  Noodaanschaf toiletartikelen en kleding

  € 100,-

  € 250,-

  € 350,-

  Eigen risico per gebeurtenis per reis

  € 100,-

  € 50,-

  € 0,-

  Alle genoemde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld

  Geld/cheques zijn alleen verzekerd als dit is meeverzekerd. Dit staat apart op uw polis vermeld. Heeft u gekozen voor de Optimaal verzekering? Dan bent u standaard verzekerd voor geld.

  Deze dekking zit in het pakket en is niet optioneel.

 • Personenhulp

  Personenhulp

  Deze dekking zit in het pakket en is niet optioneel.

  DekkingBasisComfortOptimaal
  Personenhulpkostprijskostprijskostprijs
  Extra onvoorziene kostenkostprijskostprijskostprijs
  Telecommunicatiekosten€ 50,-€ 100,-€ 150,-
  Extra kosten na een natuurramp€ 450,-€ 450,-€ 450,-
  Schade aan uw vakantieverblijf (alleen als de schade hoger is dan € 25,-)€ 100,-€ 300,-€ 500,-
 • Geld

  Geld

  Met deze dekking bent u verzekerd voor diefstal, beschadiging en verlies van geld en cheques tijdens uw vakantie. De maximale vergoeding is € 500,- per verzekering per reis.

 • Sportuitrusting

  Sportuitrusting

  U krijgt voor uw sportuitrusting, per reis per verzekering, maximaal € 2.500,- vergoed. Dit bedrag komt bovenop het verzekerd bedrag voor bagage.

 • Rechtbijstand

  Rechtbijstand

   Met deze dekking bent u verzekerd voor rechtsbijstand in de volgende situaties: 

  • Juridische meningsverschillen - deze moeten verband houden met een reis die onder de reisverzekering verzekerd is en die u heeft afgelegd of nog gaat afleggen;
  • Verhaalsbijstand - als een ander aan u persoonlijk of aan uw spullen schade heeft toegebracht en daarvoor aansprakelijk is. De rechtsbijstandverzekeraar gaat dan de schade voor u verhalen op die ander;
  • Strafbijstand - in een strafzaak die tegen u is aangespannen (maar niet als u opzettelijk of met een misdadige bedoeling de wet heeft overtreden of zich niet aan fiscale voorschriften heeft gehouden);
  • Contractbijstand - als er juridische meningsverschillen zijn over de contracten die u in rechtstreeks verband met de reis heeft gesloten en als er sprake is van een financieel belang van minimaal € 125,-
  • Waarborgsom - voor het voorschieten van een waarborgsom die nodig is voor uw vrijlating, voor de teruggave van uw spullen, of om een beslag op uw spullen op te heffen.

  Wat krijgt u vergoed?

  U krijgt rechtsbijstand in natura. Dat betekent dat u hulpverlening krijgt in de vorm van rechtsbijstand door de deskundigen van DAS. Onderaan uw overzicht met dekkingen kunt u zien wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis, tenzij anders vermeld is.

  • Rechtsbijstand Bedrag
  • Binnen Europa Kostprijs
  • Buiten Europa (alleen bij Werelddekking) € 25.000,-

  Kosten

  DAS vergoedt de kosten van haar deskundigen volledig. Daarnaast vergoedt DAS externe kosten, zoals de kosten van de externe deskundigen die DAS inschakelt, van getuigen die u van de rechter moet betalen of de proceskosten die u moet betalen. Deze kosten vergoeden wij per juridisch meningsverschil tot maximaal de bedragen die op het dekkingsoverzicht vermeld staan.

 • Ongevallen

  Ongevallen

  Met deze aanvullende dekking verzekert u zichzelf en uw dierbaren voor de kosten bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reis. De dekking biedt een eenmalige extra uitkering voor de kosten die deze tragische gebeurtenissen met zich meebrengen.

  Voor andere medische kosten als gevolg van een ongeval op reis bent u voldoende verzekerd met de dekking Geneeskundige kosten.

  GebeurtenisUitkering
  Bij overlijden€ 25.000,-
  Bij algehele blijvende invaliditeit€ 75.000,-
  Zonder helm (mee)rijden op een motorrijwiel met cilinderinhoud van 50cc of meer€ 5.000,-
 • Hulp en huur vervoermiddel

  Hulp en huur vervoermiddel

  Met deze dekking heeft u recht op hulp wanneer uw vervoermiddel, of de bestuurder, uitvalt. Dit geldt voor personenauto's, campers, motoren en scooters met een Nederlands kenteken waarmee u vanuit Nederland op reis gaat. Het besturen van dit vervoermiddel moet toegestaan zijn met een rijbewijs A, B of BE. U bent dan verzekerd in Europa..

  Valt het vervoermiddel waarmee u de reis maakt uit? En is het niet mogelijk het vervoermiddel binnen twee werkdagen weer te kunnen gebruiken? Dan kunt u een vervangend, vergelijkbaar vervoermiddel huren. Hetzelfde geldt als het vervoermiddel binnen zeven dagen voor de reis niet meer te gebruiken is (bijvoorbeeld door een aanrijding, storm of diefstal) en ook niet binnen twee werkdagen na de oorspronkelijke vertrekdatum. 

  Deze dekking is niet geldig voor reizen binnen Nederland en niet voor huurauto’s die in het buitenland gehuurd worden. Kijkt u voor de volledige dekking in onze polisvoorwaarden of vraag uw verzekeringsadviseur om advies.  

  Wat krijgt u vergoed?

  Het overzicht met dekkingen op deze pagina toont wat u maximaal vergoed krijgt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Met kostprijs bedoelen wij dat wij de schade volledig vergoeden. 

  Hulp en Huur vervoermiddel Bedrag
  Hulp en repatriëring van uw voertuig Kostprijs
  Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen) € 125,-
  Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen) € 75,-
  Berging, bewaking, stalling en vervoer van uw voertuig € 1.000,-
  Arbeidsloon bij reparatie langs de weg € 150,-
  Verzending onderdelen € 150,-
  *Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn

Welke vragen heeft u bij de Wintersportverzekering?

Is off-piste skieën ook verzekerd?

Off-piste skien is verzekerd met de dekking Skien en Snowboarden. Extreem hoge risico's zijn niet verzekerd. Zoals het negeren van een verbod of waarschuwing op of rond de piste, het skien bij uitzonderlijk slecht weer of het bewust betreden van gebieden waarvoor lawinecode 3 of hoger geldt.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback

Worden de kosten van redding vanaf de skipiste ook vergoed?

De kosten voor redding, hulp of vervoer vanaf de skipiste worden alleen vergoed als u zowel de rubriek 'Skien en Snowboarden' als 'Geneeskundige kosten' heeft meeverzekerd. Deze kosten worden niet altijd door de zorgverzekeraar vergoed. De Europeesche reisverzekering met dekking 'Skien en Snowboarden' vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van onze alarmcentrale de hulpverlening uit handen. Zij zijn 24/7 bereikbaar via de Europeesche Hulplijn.

Als u toch nog vragen of meer hulp nodig heeft, kunt u contact opnemen via onderstaande opties.

Stel uw vraag op social media

Bedankt voor uw feedback