Basis, Comfort of Optimaal

De verschillen uitgelegd

U bent hier

15 april 2019

Onze Reisverzekering kent 3 verschillende dekkingsniveaus: Basis, Comfort en Optimaal. Welke je ook kiest, je bent altijd verzekerd voor personenhulp en een vergoeding van onvoorziene kosten. Dus als je eerder terugkeert om een verzekerde reden of noodgedwongen langer moet blijven door ziekenhuisopname, dan krijg je de kosten daarvoor vergoed.

Maar welk dekkingsniveau is voor jou de beste keuze? Dat hangt af van de vergoeding die je wilt krijgen als er iets misgaat op vakantie.  

  Basis Comfort Optimaal
Bagage €1.000,- €3.000,- €5.000,-
Eigen risico €100,- €50,- €0,-
Max. aaneengesloten
reisduur
60 dagen 90 dagen 180 dagen
Nieuwwaarde dekking
bagage
1 jaar 1 jaar 2 jaar

Basis

Voor de Basis-Reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van de Europeesche Hulplijn, die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage wordt gestolen, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding. Je kunt bij de Basis-Reisverzekering zelf je aanvullende dekkingen kiezen.

Comfort

Met de Comfort-Reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de aanvullende dekkingen die je zelf kunt kiezen - zoals ‘Ongevallen’ of ‘Bagage’ - krijg je een ruimere vergoeding.

Optimaal

Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-Reisverzekering van de Europeesche perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide Reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten, geld en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Is je bagage gestolen of zoekgeraakt? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de bagage wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

Verschil Comfort en Optimaal

Bij een Kortlopende Reisverzekering is het premieverschil tussen Comfort en Optimaal klein: slechts €0,20 per persoon per dag bij Europadekking en €0,30 per dag bij Werelddekking. Dus voor een kleine meerprijs heb je deze voordelen van de Optimaal reisverzekering:

  • Een bagagedekking van maar liefst €5.000 p.p. (bij Comfort €3.000);
  • iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software) verzekerd tot €2.500 per persoon (bij Comfort €1.500);
  • Mobiele telefoons tot €500 per persoon (bij Comfort €300);
  • Géén eigen risico (bij Comfort €50);
  • Maar liefst 2 jaar nieuwwaardedekking op je bagage.

Ga je overwinteren in een zonnig land of een halfjaar in het buitenland stagelopen voor een voltijdstudie? Kies dan voor onze Doorlopende Reisverzekering met Optimaaldekking. Met deze verzekering ben je maar liefst 180 dagen aaneengesloten wereldwijd verzekerd.