Dekking Skiën en Snowboarden? Zo zit het

Je reisverzekering en wintersport

U bent hier

01 december 2017

We verzekeren wintersportvakanties en we zijn zelf ook liefhebbers van skiën en snowboarden. Daarom is onze dekking Skiën en Snowboarden zo compleet. Met het afsluiten van deze extra wintersportdekking dek je het verhoogde risico af. Want dit is niet standaard gedekt op de reisverzekering. Hoe zit dat?

De dekking Skiën en Snowboarden is een ‘upgrade’ van je reisverzekering. Je verzekert er het extra risico mee dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking zorgt er dus voor dat de dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent.

Geneeskundige kosten + Skiën en Snowboarden = geen hoge rekeningen achteraf  

Krijg je een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, ‘banaan’ of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. En in klinieken in Oostenrijk zijn vaak de doktersrekeningen aanzienlijk hoger dan bij ons. Je zorgverzekering vergoedt, zelfs met een aanvullende verzekering, deze kosten vaak maar tot een bepaald maximum. Onze reisverzekering met de dekkingen Geneeskundige Kosten en Skiën en Snowboarden vergoedt deze kosten wél. Bovendien nemen de medewerkers van onze alarmcentrale alle hulpverlening uit handen.

Bagage + Skiën en Snowboarden = al je (gehuurde) spullen zijn gedekt

Worden je spullen beschadigd of gestolen tijdens wintersport? Wederom is onze wintersportdekking de beste upgrade van de bagagedekking. Met de combinatie van de dekkingen krijg je namelijk je spullen vergoed. Maar let op; verzeker je uitrusting niet dubbel. Huur je bijvoorbeeld ski’s of een snowboard? Dan hoef je hier ter plaatse geen extra verzekering bij af te nemen. Als je bij ons de dekkingen Bagage en Skiën en Snowboarden hebt afgesloten, zijn deze spullen namelijk al verzekerd tegen schade of diefstal.

Off-piste + Skiën en Snowboarden = verzekerd plezier!

Off-piste skiën is niet bij elke verzekeraar gedekt. Bij ons wel, want we zijn ware wintersportliefhebbers die zich ook wel eens buiten de piste wagen. Zo kun je volop van je wintersportvakantie genieten. Hierbij geldt wel een kanttekening: het moet verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste? Of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan ben je niet verzekerd.