Rafting

Duiken, raften of bergwandelen op vakantie

Controleer of dat is verzekerd op je reisverzekering

U bent hier

24 juni 2020

Voor veel reisliefhebbers geldt: hoe actiever de vakantie, hoe beter! Duiken, bergwandelen, raften, het is allemaal leuk. Maar het kan ook mis gaan… Dan is het fijn als je goed verzekerd bent voor de kosten die daarbij komen kijken.

Vakantiesporten standaard

Bij Europeesche Verzekeringen is duiken standaard meeverzekerd op je reisverzekering. Ook sporten als raften op de rivier, met de fiets de berg op of bergwandelingen zijn gedekt op de reisverzekering. Veel andere reisverzekeringen bieden deze dekkingen niet standaard. Om dan goed verzekerd te zijn, moet je nog een aanvullende dekking afsluiten.

De dekkingen van de reisverzekering van de Europeesche zijn zeer ruim. Overkomt je iets tijdens een sportieve activiteit en beland je in het ziekenhuis? En heb je de dekking Geneeskundige Kosten? Dan krijg je de doktersrekening vergoed. Je bent ook verzekerd als je op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden. Voorwaarde is wel dat je geen onverantwoorde risico's neemt.

En hoe zit het met je sportspullen?

Heb je een eigen duikuitrusting, mountainbike of ander duur sportartikel? Bij een standaard bagagedekking is de dekking vaak niet hoog genoeg. Bij ons is de bagagedekking tussen de € 1.000,- en € 5.000,- per verzekerde per reis, afhankelijk van je gekozen pakket. Dat is vergeleken met andere verzekeraars een hoge dekking, maar misschien niet voldoende voor je bagage inclusief sportspullen. Dan heb je de aanvullende dekking Sportuitrusting nodig. Dan zijn je spullen gedekt tot € 2.500,-. Vanzelfsprekend sport het net even wat lekkerder als de verzekering goed op orde is!

Zorg dat je verzekering op orde is

Heb je een sportieve activiteit op de planning staan, zoals duiken of wielrennen? En heb je al een Reisverzekering? Check dan of deze activiteit gedekt is op je reisverzekering. Controleer ook of medische kosten worden vergoed op je verzekering.