Verzekering recreatiewoning vakantiehuis

Elk weekend is een minivakantie

Ron Mittemeijer

U bent hier

18 augustus 2016

Verzekering recreatiewoning vakantiehuisWe hebben jaren een caravan gehad. Met onze kinderen, twee dochters, reisden we heel Europa door. Je weet hoe ’t gaat, de kinderen worden ouder en willen niet meer mee. Mijn vrouw en ik verkochten daarom de toercaravan en huurden een paar keer een stacaravan in Spanje of Frankrijk. Prachtige vakanties hoor, maar de lange autorit ging me steeds meer tegenstaan. Ik was ’t rijden zo zat. Zo kwamen we op het idee een tweede huisje te kopen binnen een straal van drie kwartier van onze woonplaats.

Ons chalet staat in Vierhouten. Vrijwel elk weekend zijn we er! De rust en de natuurlijke omgeving zijn zo prettig. We zien eekhoorntjes, roodborstjes, vinkjes, wilde zwijnen, herten. Elk weekend voelt als een minivakantie. Je kunt uitrusten, je bent uit je normale omgeving, zo vaak als je wilt. Intussen hebben we kleinkinderen en ook voor hen is dit leuk. Ze kunnen spelen, de camping heeft een zwembad.

Het chalet is van hout, preventie en goed onderhoud zijn essentieel. Het moet bijvoorbeeld om de drie jaar opnieuw worden geschilderd. Ook is het verstandig elk jaar de gaskachel en geiser te laten nakijken. Over de gasleidingen maak ik me geen zorgen, die controleert de campingeigenaar. Het brandgevaar en de ligging in het bos zijn immers risico’s voor de hele camping. Als we naar huis gaan, draai ik overigens altijd de hoofdkraan van de waterleiding dicht. Als schadecoach weet ik hoe groot de schade wordt als een leiding lekt terwijl je niet aanwezig bent.