Elke golfbaan is anders

Joyce Burkens - Oud-Directeur

U bent hier

04 maart 2017

Vrienden namen me ooit mee naar de golfbaan, lang geleden, ze dachten dat ik het wel leuk zou vinden. Dat klopte. Ik golf nu al ruim 20 jaar. Vroeger speelde ik ook wedstrijden, maar tegenwoordig haal ik meer energie – of ontspanning, zo je wilt – uit het spelen in een groepje mensen zonder competitie. Meestal vind je me op het Efteling Golfpark. Het is een fantastische baan, natuur en sport komen daar zo mooi samen. De baan heeft veel waterpartijen. Dat geeft een kick. Je slaat op sommige holes rakelings langs de oever. Dat maakt elke slag natuurlijk extra spannend.

Ik golf gemiddeld één keer per drie weken. Vroeger, voor ik kinderen had, speelde ik veel vaker. Wat mij aanspreekt in golf? De vrijheid. De combinatie van natuurbeleving en sport. Enerzijds concentreer ik mij op de vlag, anderzijds ben ik omringd door groen, mooie vogels, waterpartijen. Ik speel vaak op verschillende golfbanen in Nederland en het buitenland. Elke baan is anders, het is telkens een nieuwe uitdaging om de baan zo goed mogelijk te voltooien.

Ik heb twee golftassen. Met mijn kleine tas loop ik sportief op de baan. Maar meestal neem ik de golfkar mee. Daarin heb ik mijn uitgebreide set. De hele uitrusting heeft een grote waarde. Toch had ik vroeger geen verzekering. Tijdens een vlucht ging een club, een kostbare wood, kapot. Sindsdien verzeker ik mijn golfspullen goed. Trouwens, niet alleen de uitrusting is waardevol, ook het reizen is kostbaar. Als ik internationaal speel, heb ik dus een reisverzekering.