Geniet, maar let goed op!

Veilig van de pistes

U bent hier

19 december 2017

Er zijn in Nederland ruim een miljoen wintersportliefhebbers die jaarlijks genieten in de Alpen. Maar waakzaamheid is geboden: een ongeluk zit in een klein hoekje. In dit artikel zetten wij een aantal preventietips op een rij. Hiermee verklein je de kans op ellende!

Blessures

Op de piste is goed te merken dat de economische crisis achter ons ligt. Steeds meer mensen gaan op wintersport. Met name in de schoolvakanties leidt dit tot meer mensen op de piste die bovendien niet allemaal even goed geoefend zijn. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

Ons advies? Zorg dat je fit aan de wintersport begint, dus dat je conditie op peil is en je geen blessures hebt. Houd op de pistes rekening met iedereen en respecteer de regels. En ga je voor het eerst? Dan zijn lessen een must!

Nicolien Sauerbreij en de Europeesche

De Europeesche werkt al jaren samen met de Nederlandse Ski Vereniging. Leden van deze vereniging kunnen kiezen voor onze meest complete wintersportverzekering. Maar de samenwerking biedt meer. Op zondag 8 oktober 2017 gaf Nicolien Sauerbreij een live fitnesstraining op Facebook. De Europeesche sponsorde dit event. Nicolien deed verschillende SneeuwFit-oefeningen voor. Ook liet ze kijkers de juiste technieken zien. De training is nog te zien en te volgen. Wil jij fit op wintersport? Volg dan hier de training!

Smartphone

Elk jaar houden wij bij welke voorwerpen het vaakst beschadigd, gestolen of zoek raken tijdens het wintersportseizoen. Al jaren staat de smartphone bovenin onze schade top 10. Wij verwachten dat het aantal schademeldingen van smartphones komend seizoen enorm gaat toenemen. Sinds juni van dit jaar kunnen wij namelijk zonder extra kosten kunnen bellen en internetten in andere landen van de EU. Met andere woorden: de kans is groot dat je in de skilift, op de pistes, in restaurants en op andere openbare drukke plekken sneller en vaker je telefoon tevoorschijn haalt. Dit leidt hoogstwaarschijnlijk tot meer schades en diefstal.

Natuurlijk is het fijn dat je bij schade aan of verlies van smartphone vaak kunt terugvallen op je reisverzekering. Maar de gemaakte foto’s en filmpjes ben je meestal kwijt, enorm zonde! Bovendien krijg je de dagwaarde vergoed én moet je bij een nieuwe telefoon alles opnieuw installeren. Daarom ons advies: voorkomen is beter dan genezen, wees waakzaam. En zeg nou zelf: het is toch veel leuker te genieten van het skiën, dan te Facebooken of Instagrammen!

Nog meer preventietips

  • Zoals gezegd kun je in de EU kun je zonder extra kosten mobiel bellen of internetten. Dit geldt niet voor Zwitserland. En let op: sommige Franse skigebieden eindigen in Zwitserland. Wil je niet verrast worden door hoge telefoonkosten? Check dan je provider en netwerk voordat je je telefoon gebruikt.
  • Zorg voor winterbanden. Het is erg onverstandig om op zomerbanden naar een wintersportgebied in de bergen te rijden. Dat is vragen om problemen. Bovendien zijn winterbanden in veel landen verplicht bij winterse omstandigheden, zoals in Duitsland en Oostenrijk.
  • Het is verplicht sneeuwkettingen voor de auto mee te nemen. Zorg dat je ze op een makkelijk bereikbare plaats in de auto opbergt. Oefen van te voren zodat je weet hoe het werkt. Dan is het minder ploeteren in de kou en sneeuw langs de weg!
  • Volg altijd waarschuwingen en aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Met jouw gedrag kan je anderen in gevaar brengen, bijvoorbeeld in het geval van een lawine. Bij Europeesche ben je ook off piste verzekerd, maar tot lawine code 3. Je bent niet verzekerd als je lokale waarschuwingen en aanwijzingen negeert.
  • Genieten van de lunch? Zet dan je ski’s vast met een ski-slot, of zet ze los van elkaar weg. Dan is de kans op diefstal een stuk kleiner.

Wintersportdekking

Ga je op wintersport? Dan moet je de dekking Skiën en Snowboarden hebben. Wil je die of wil je checken of je die hebt? Neem dan contact met ons op. Fijne wintersport!