Het onvoorspelbare is mooi

Gert Kats

U bent hier

28 januari 2015

AanhangerverzekeringIn mijn vrije tijd vis ik graag op witvis, puur voor de ontspanning. Vooral in hectische periodes word ik er rustig van, het voelt als meditatie. Het plezier van vissen zit ‘m in het onvoorspelbare. Op dezelfde plek heb je de ene dag voortdurend beet, terwijl ze de andere dag niet willen bijten. Ik onderzoek dan waar het aan ligt: het aas, het voer, de stroming? Ik experimenteer ook graag met verschillende soorten aas en hengels. 

Vroeger viste ik met mijn vader op snoek en paling. Nog steeds gaan we regelmatig samen vissen. De aanhanger waar mijn complete visuitrusting in zit, heeft mijn vader gemaakt. Als je je hengels inschuift, passen ze er precies in. En al je visspullen hebben een handige plek. Zo kan alles in je kar en hoef je thuis niet steeds in- en uit te laden. Je koppelt ‘m aan en rijdt er zo mee weg. Je hoeft alleen je aas en voer klaar te maken.

In de lengterichting  zitten de hengels , in het midden de viskoffer en aan de zijkant groot materiaal. Er zitten zijsteunen in, onderin tapijt tegen het vocht… mijn vader heeft aan alles gedacht. Inmiddels heeft hij een stuk of zes aanhangers verkocht. Wil je zelf zo’n speciale aanhanger maken, zorg dan dat ‘ie niet te kort is, minstens 1.80 meter. Kijk voor je gaat rijden altijd je verlichting na, en de extra beveiliging op je koppeling. En controleer regelmatig de remmen.