Het verenigingsleven is écht leuk

Karin Stol

U bent hier

23 februari 2015

Groeps- en schoolreisverzekeringAl sinds jaar en dag bestaan er speeltuinverenigingen in Amsterdam, die activiteiten organiseren voor de buurt. Zelf ben ik ruim 10 jaar lid van speeltuinvereniging ‘De Noorderspeeltuin’ in de Jordaan. Als 2e secretaris organiseer ik buurtactiviteiten zoals bijvoorbeeld Sinterklaasoptochten, bingo en workshops. Daarnaast heb ik in de drumband gespeeld en ben ik trouw supporter van onze majorettepelotons. 

Mijn zwager zat bij de drumband en zei: ‘die speeltuinvereniging is ook wel wat voor Karin’. Hij had gelijk. Zo’n vereniging is een gezellige, hechte groep mensen. Naast alle activiteiten organiseren we in september altijd een festival én we gaan jaarlijks een weekendje weg met de vereniging. Ook sta ik vaak achter de bar om tosti’s te maken voor de majorettes. Als de meiden een wedstrijd hebben, dan gaan we er met zijn allen in de bus naartoe. Het is gezellig omdat ik de moeders van die meiden door en door ken. Als enthousiaste supporters maken we er altijd een feestje van.

Ben je met zo’n hele groep op pad, dan heb je vooral veel geduld nodig. Je vertrekt minstens een kwartier later dan gepland. In de bus probeer je de groep rustig te houden. Tel de kinderen van tevoren, onderweg en daarna weer.  Het grootste risico is dat er spullen kwijtraken. Benadruk daarom dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen spullen. Wij hebben alle batons gemarkeerd zodat duidelijk is wie de eigenaar is. Daarnaast zit de kracht ook in de herhaling. Je kunt niet vaak genoeg vragen: ‘waar zijn je spullen?’.