Je vóelt de weg

Gerard ten Brincke

U bent hier

11 oktober 2015

sporttimer verzekerenIn 2008 kocht ik mijn BMW Z4 cabrio, de 3.0si van 265 pk. Het is puur een vrijetijdsauto, om gewoon lekker mee te rijden. Al sinds mijn jeugd wilde ik een sportauto, als jongetje keek ik op de teller van auto’s: hoe hard kan ie? De Z4 was de ideale keuze. Ik zocht een exemplaar dat concessieloos bij mijn wensen paste, maar aangezien ik hooguit 8.000 km per jaar rijd, leek het me zonde een nieuwe te kopen. Dus speurde ik internet af. In Hamburg vond ik een perfecte Z4, net anderhalf jaar oud. Hij moest z’n eerste grote beurt nog krijgen.

Je zit open, je ruikt alles, je ziet alles. Mijn vrouw en ik rijden elk jaar wel een keer naar het buitenland. De laatste keer naar Italië bijvoorbeeld. Alleen al die wegen door de Dolomieten, prachtig! De Z4 heeft een sublieme gewichtsbalans en geeft veel feedback in het stuur. Je vóelt de weg. En de auto kan veel meer dan ik eruit haal. Ik rijd er heel anders in dan in mijn dagelijkse auto. Veel alerter.

Mijn preventietips? Goed onderhoud is uiteraard onmisbaar. Ik ben klant bij een kleine Z4-specialist in Reeuwijk. Als diefstalpreventie heb ik een klasse 3-alarm met SCM-keurmerk laten plaatsen. Verder let ik goed op waar ik ‘m parkeer, het liefst in een bewaakte parkeergarage of op een eigen parkeerplek bij een hotel. Ook thuis staat de auto altijd binnen. Dat zie je eraan af. De lak is bijvoorbeeld nog als nieuw.