Kortlopende Reisverzekering

Je wereldbeeld wordt genuanceerder

Willem Holle

U bent hier

07 februari 2015

Andere landen ontdekken, elk met hun eigen natuur en cultuur… Ik vind reizen fantastisch. Elk land is zoveel méér dan de berichtgeving erover in de media. Op reis krijg je een genuanceerder wereldbeeld. Daarnaast kan ik me volop uitleven als fotograaf: elk landschap en elk dier probeer ik zo goed mogelijk voor mijn lens te krijgen. Ik houd van rondreizen door landen als Costa Rica en Nieuw-Zeeland, maar ook van een stedentrip naar Sevilla of New York kan ik erg genieten. 

Het hele jaar door krijg ik wel reisinspiratie, door bladen als National Geographic en door verhalen van relaties en collega’s. Zodra ik een reis wil plannen, ga ik online op zoek naar informatie. Welke plaatsen moet ik absoluut bezoeken, welke highlights mag ik niet missen? Zodra ik een reisschema in mijn hoofd heb, ga ik naar het reisbureau. Daar helpen ze mij om het schema aan te scherpen: welke plaatsen zijn de moeite waard en welke kun je overslaan? Hoelang duurt het in werkelijkheid om van plaats A naar B te rijden? 

Mijn tip? Oriënteer je online en ga dan naar het reisbureau. Daar kunnen ze gunstige combinaties maken voor bijvoorbeeld je vlucht en autohuur. Ook kennen ze verrassende bezienswaardigheden die niet op de bekende sites staan. Zonder reisbureau had ik bijvoorbeeld nooit de Antilope Canyon in Arizona ontdekt. Een van de mooiste plekken ooit. En als je (deels) zelf een reis samenstelt, zorg dan dat de kosten voor een zelf geboekte excursie ook meeverzekerd zijn bij je annuleringsverzekering. Dan krijg je tenminste een vergoeding als het niet doorgaat.