Richard Kortlopende Reisverzekering

Je ziet veel in korte tijd

Richard de Jong - Business Analist

U bent hier

03 februari 2015

Richard Kortlopende ReisverzekeringLonden, Berlijn, New York… niets heerlijker dan de energie voelen van een grote stad. Als muziekliefhebber bezoek ik altijd platenzaken in buitenlandse steden. En als het even kan, pak in een concert mee. Londen vind ik geweldig. Natuurlijk struin ik daar door Notting Hill en Camden, maar de Brixton Market is bijvoorbeeld ook een aanrader. Daar verkopen ze tropische vruchten en allerlei lekkere dingen die je niet in de supermarkt vindt.

Mijn favoriete stad is New York. Het is daar altijd levendig op straat, zeker in Manhattan waar je 3 uur ’s nachts gewoon koffie kunt halen. En qua cultuur is het echt een walhalla: Broadway, sfeervolle concerten en een ruime keus aan musea waarvan de toegang niet duur is. Ik probeer elke keer weer iets nieuws te bekijken als ik in New York ben. De Bronx Zoo bijvoorbeeld. Het fijne aan stedentrips vind ik dat je in een geconcentreerd gebied bent. Je ziet veel in korte tijd.  

Tips voor andere stedentripliefhebbers: koop in Londen of New York de Time Out. Daarin vind je een evenementenagenda en toeristische informatie. Ook handig: koop in zo’n wereldstad ter plekke een simkaartje, zodat je de navigatie op je telefoon kunt gebruiken zonder hoge roamingkosten. En ga vooral eten buiten het centrum van de stad, waar de locals eten. Dat is vaak beter én goedkoper eten.