Koop een ski-slot met korting

Beveilig je ski’s!

U bent hier

10 januari 2018

Er worden in de Alpen steeds vaker ski’s en snowboards gestolen. Georganiseerde criminele organisaties gaan gericht te werk en ontvreemden met name het duurdere materiaal. Europeesche Verzekeringen helpt wintersporters door ski-sloten met korting aan te bieden.

De Nederlandse Ski Vereniging schat dat er nog vele honderden wintersporters gedupeerd worden in het huidige wintersportseizoen. Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging: “Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn. We kunnen mensen alleen maar attent maken op de rooftochten. Het enige wat je kunt doen, is je materiaal zoveel mogelijk in het zicht houden. Ook zijn er ski-sloten te koop.”

Ben je verzekerd voor gestolen ski’s?

Dat hangt af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste dekkingen afsluit op je verzekering: Skiën en Snowboarden en Bagage. Ten tweede moeten ski’s ‘op slot’ staan. Bijvoorbeeld in een locker die je vindt onderaan en bovenaan grote liften. Je kunt ook zelf een ski-slot meenemen.

Om de kans op diefstal te verkleinen, kun je je ski’s ook los van elkaar wegzetten tijdens de lunch of het après-skiën. Maar let op: deze voorzorgsmaatregel vinden wij onvoldoende. Je ski’s zijn dan niet verzekerd voor diefstal.

Ski’s gestolen? Doe altijd aangifte

Als je gestolen ski’s wilt claimen op je reisverzekering, dan heb je altijd een bewijs van aangifte nodig. In het proces-verbaal staat of de ski’s ‘op slot’ stonden. Ook staat erin waar en wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. Bij diefstal vanuit het hotel, appartement of een speciale locker, moet óók aangifte bij de desbetreffende verantwoordelijke eigenaar worden gedaan. Dit geldt ook voor huurski’s. Bij diefstal van gehuurde ski’s moet er ook een verklaring/nota van de verhuurder overgelegd worden.

Actie: een klein en lichtgewicht ski-slot met korting

In samenwerking met Safeman bieden wij ski-sloten aan met 25% korting! De sloten zijn geschikt voor zowel ski’s als snowboards. Normaal kost zo’n ski-slot € 21,95. Maar klanten van de Europeesche betalen slechts € 16,50. Gebruik hiervoor de kortingscode ‘Europeesche18’.