Slim boeken en dan volop ontspannen.

Strandvakanties, cultuurreizen, stedentrips: ik geniet er intens van. Qua cultuur vind ik Mauritius geweldig. Je hebt er prachtige stranden, watervallen en indrukwekkende theeplantages. En de mensen zijn heel vriendelijk. Compleet anders en nog indrukwekkender is Dubai. Daar kijk je je ogen uit. Alles is daar groot en luxe, alleen al de auto’s die daar rondrijden!

Dichterbij is ook mooi. Zo was ik afgelopen zomer in Rome. Met een hop on - hop off bus zag ik alle highlights en ik voelde een verkoelend briesje: ideaal. En sinds ik een zoontje heb, vind ik een all-inclusive strandvakantie ook heerlijk. In Antalya bijvoorbeeld. Je kind speelt lekker op het strand en jij hoeft nergens aan te denken. Volop gemak en geen haast: dat is voor mij ook echt vakantiegevoel.

Mijn tips voor een geslaagde vakantie? Doe onderzoek op veel verschillende sites voordat je boekt. De prijsverschillen zijn vaak groot, terwijl je toch hetzelfde hotel boekt. Boek excursies of zo’n hop on - hop off bus altijd van tevoren. Dat scheelt en je hoeft niet zo lang in de rij te staan. Dan begint je voorpret al én je houdt genoeg geld over om tijdens je vakantie volop te genieten.