Boot verzekering

Spelen met de elementen

Joost de Vries

U bent hier

19 november 2016

Een boot verzekerenIn mijn vrije tijd ben ik het liefst op het water. Niets geeft mij een groter gevoel van vrijheid dan zeilen. Je bent mobiel, bezig met je hobby en in een kajuitboot heb je je onderkomen al bij je. Voor mij is het pure ontspanning en tegelijkertijd een spel met de elementen. Het blijft een kunst om optimaal gebruik te maken van wind, water en stroming.

Vroeger had ik zelf een zeilboot waar ik lange tochten mee maakte. Geweldig, maar ook duur en onderhoudsintensief. Nu ik een gezin heb, huur ik regelmatig een zeilboot. Elke vakantie ga ik minstens een dag varen. Zeeland is bij mij favoriet: daar heb je constant wind en veel variatie. Van kleine zoutwatermeren tot echte zeearmen met eb en vloed. Maar ook het IJsselmeer. Eerst een mooie tocht afleggen, dan aanmeren in een haven, een stadje in, hapje eten.

Heb je zelf een boot? Zorg bij een langere tocht dat je materiaal in orde is en dat je ook goed reservemateriaal hebt. Laat je boot regelmatig uit het water halen. Zet hem niet alleen goed in de verf, maar maak hem ook goed schoon. Want een paar zandkorreltjes kunnen al beschadiging opleveren en dat is zonde. Een tip voor zeilliefhebbers zonder boot: zoek in zeilmedia naar oproepen voor opstappers en meld je aan om mee te varen als extra bemanningslid.